Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Jeg vil ikke droppe at flyve. Hvordan kan jeg købe aflad?

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Her spørger en rejseglad læser om mulighederne for at købe aflad for sine klimasynder
Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Her spørger en rejseglad læser om mulighederne for at købe aflad for sine klimasynder

Mia Mottelson

10. august 2019

Jeg har faktisk ikke tænkt mig at stoppe med at flyve. Der er steder, jeg utrolig gerne vil se, og jeg har venner, der bor i udlandet, og som jeg savner og vil besøge en gang imellem.

Derfor kunne jeg godt tænke mig et overblik over mulighederne for aflad. Som giver mening. Kan man kaste nogle penge efter nogle træer?

Flypassageren

Svar I:

I Middelalderen var aflad noget med at spytte kontanter i kirkekassen for at købe sig andel i den skat af gode gerninger, som supergode helgener havde ophobet til overflod.

På den måde kunne man blive fri for nogle år i skærsilden uden så meget som at smile til en tigger. Havde man ikke så mange penge, måtte man ud og gøre noget godt. Det kom der en storslået og profitabel forretning – og nok også et lidt uafslappet forhold til mellemmenneskelige gerninger – ud af.

Det lavpraktiske klimainvestering-versus-Islandsferie-CO2-regnestykke her er ikke mit gebet. Men jeg tror ikke, at afladstankegangen er vejen til Paradis/klodens overlevelse.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ete Forchhammer

Jeg må tilstå, jeg bli'r målløs... har brevskriveren ikke mulighed for at skrive breve/mails og face-time med sine venner i udlandet? har brevskriveren mon set hvad der er værd at se inden for togs rækkevidde? Hatten af for journalisterne der besvarer brevet så pænt - hvis det da er et brev udefra?