Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Kan vi sende vores børn i kristen friskole?

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Her er en mor i tvivl om, hvorvidt hendes børn skal gå på en kristen friskole
Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Her er en mor i tvivl om, hvorvidt hendes børn skal gå på en kristen friskole

Mia Mottelson

31. august 2019

Vores by har flere store folkeskoler og en enkelt lille friskole. Folkeskolerne har ikke et dårligt ry, men friskolen taler alle godt om. Vores to piger er skoleklar om få år, og vi ønsker selvfølgelig for dem, at de får trygge rammer til at lære og udvikle sig. Mange af skolens værdier stemmer overens med vores egne – på nær deres afsæt i en kristen skoletradition. Eleverne på skolen synger morgensang, ofte salmer, og beder fadervor.

Det er der nok ikke noget farligt i. Men som ikkemedlemmer af folkekirken, falder det os ikke helt naturligt at blande uddannelse og religion. Vi er ikke fundamentalistiske i vores fravalg af folkekirken, men vi bekender os bare ikke til nogen troslære. Omvendt er det måske helt hen i vejret at vælge en god skole fra blot på grund af en daglig salme og et fadervor?

Svar I:

I har valgt ikke at være medlem af Folkekirken, så på den vis virker det paradoksalt at træffe et aktivt valg om at melde jeres piger ind i et kristent fællesskab.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Viggo Okholm
  • Thomas Tanghus
  • Eva Schwanenflügel
Viggo Okholm, Thomas Tanghus og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Det virker selvmodsigende at melde jeres børn ind i en friskole med et religiøst præg, når I har frasagt jer religion.
I fald i gør, så vær forberedt på at skulle besvare religiøse spørgsmål hele skoletiden, og eventuelt ende ud med børn som bliver formet af kristendommen.

Thorkil Søe, Erik Fuglsang og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar

Hvis I ikke har dårlig indtryk af folkeskolen i jeres by,virker det for mig sygt at vælge en skole med et tydeligt kristen identitet.
Jeg er opvokset i et meget kristent område for mange år siden, men nej bliv om muligt i folkets skole.

Hvis endelig skolen skal bekende sig til et religiøst grundlag, så vil jeg ubetinget vælge det kristne grundlag fremfor andre religiøse grundlag.