Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvad stiller vi op med dårlig smag?

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Her er et par landliggere bekymret for, at deres sommerhus kommer til at lide et stilmæssigt tab, efter at en andel i sommerhuset er solgt til et par, der har tilført sommerhuset nyanskaffelser, der bærer præg af elendig smag
Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Her er et par landliggere bekymret for, at deres sommerhus kommer til at lide et stilmæssigt tab, efter at en andel i sommerhuset er solgt til et par, der har tilført sommerhuset nyanskaffelser, der bærer præg af elendig smag

Mia Mottelson

31. august 2019

Vi har en andel i et klassisk sort sommerhus fra lige efter krigen. I sommer har et nyt par overtaget en andel, som var til salg. Forinden har vi mødtes med dem og fundet frem til, at vi kunne få det til at fungere. Så alt er godt.

Men nu er jeg i tvivl. Huset har to meget velholdte sæt Marguerit-havemøbler fra 1950’erne med to borde og otte stole. Da vi i sommer overtog huset efter de nye, havde de købt nok et bord og fire stole, men i hvid plastik. Et par andre nyanskaffelser bærer ligeledes præg af elendig smag. Og jeg og min mand ser pludselig for os en årelang ærgrelse over, hvad de vil kunne tilføre stedet af dårlig stil.

Hvad gør vi? Vi er jo nødt til at sige noget, hvis vi skal kunne holde ud at være der. Men det er også den slags konflikter, som kan grundlægge en rigtig dårlig relation.

Svar I:

Ja, det er en umulig situation, som uundgåeligt medfører ærgrelser og i sidste ende uvenskab. Det er næppe muligt at tale sig til rette. Hver en ny anskaffelse, som I siger, vil medføre irritation, samt ændringer i huset, der lidt efter lidt fjerner sig det fra det, I kan lide. Det samme set fra de nye andelshaveres side.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Eva Schwanenflügel
Thomas Tanghus og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Mangel på penge er ikke udtryk for dårlig stil.
Så måske har indkøbet af plastik stole været udtryk for et behov man umiddelbart skulle opfylde?
Stil stolene væk når I er i sommerhus, og så kan det jo være ligemeget?