Læsetid: 4 min.

Vi guider: Sådan kan Venstre bruge Godnat og sov godt-metoden til at få styr på Løkke

Den stærkt kontroversielle metode til at få små børn til at sove er et godt bud på løsningen af den eskalerende formandskrise i Venstre
Hvis Lars forsøger at charmere sig til forlænget spilletid ved at gå i klæd ud-kassen, så tag brillerne, papnæsen eller, hvad det nu er, fra ham, og læg ham roligt ned i tremmesengen igen.

Hvis Lars forsøger at charmere sig til forlænget spilletid ved at gå i klæd ud-kassen, så tag brillerne, papnæsen eller, hvad det nu er, fra ham, og læg ham roligt ned i tremmesengen igen.

Bax Lindhardt

31. august 2019

Godnat og sov godt-metoden bliver kritiseret for sine ufølsomme anvisninger til, hvordan man får et barn til at sove. Men alle, som har prøvet den hårdhændede metode, ved, at den rent faktisk virker – og nogle gange er man nødt til at tage ekstreme midler i brug for at få ro i huset.

Det er godt nyt for Venstres bagland, som mildest talt har haft svært ved at få deres formand til at falde til ro. For selv om han er besværlig – og til tider kropumulig – så kan det godt lade sig gøre. Vi har udarbejdet en særlig »Sådan slipper man af med Lars Løkke«-guide, som er inspireret af Godnat og sov godt-metoden og skræddersyet til Venstres bagland.

Det kan være følelsesmæssigt hårdt at bruge metoden, men hold ud! Han skal nok give sig.

Om metoden

Når I går i gang, er det vigtigt at huske på, at alt, hvad Lars Løkke Rasmussen finder på, er et forsøg på at få opmærksomhed og ændre situationen til sin egen fordel. Det er derfor afgørende vigtigt, at I ikke lader jer påvirke.

Godnat og sov godt er en såkaldt cry it out-metode, så forbered jer på, at det kommer til at larme. Tilse formanden i faste intervaller, men interager ikke med ham. Lars skal vide, at I er der, men han skal ikke have lov til at sætte dagsordenen. Nogle formænd kan blive så sure, at de til sidst kaster op. Dette er forventeligt, og I skal ikke lade jer manipulere.

Her følger en række konkrete eksempler på typiske handlemønstre og anvisninger til, hvordan de bør håndteres:

Lars råber, at landsmødet er flyttet to måneder frem

Det er en klassisk Lars Løkke Rasmussen-manøvre. Han vil virke handlekraftig og tage teten. Lad ham bare gøre det, men giv ikke hans manøvre yderligere opmærksomhed, for det er præcis det, han ønsker. Gå i stedet ind til ham, og læg ham forsigtigt, men resolut ned i sengen igen.

Lars synger »Jeg er en lille undulat« og laver fagter til

Det her er Lars Løkkes forsøg på at virke nuttet. Han havde succes med sangen på Folkemødet, så det er helt naturligt, at han prøver igen. Her er det vigtigt at stå fast. Lad jer ikke charmere, og syng for guds skyld ikke med. Heller ikke på det sjove vers, hvor undulaten er i USA, og alting er kæmpestort.

Lars ser betalingsfilm

Hvis der pludselig kommer underlige lyde inde fra børneværelset, så er det formentlig, fordi Lars har sat en film på. Det er sket før, og det vil formentlig ske igen. Og herregud, lad ham bare. Så længe det står på, formår han ikke at ændre på situationen i partiet.

Lars råber, at Beauty og Fríða ikke er blevet luftet

Det her er Lars Løkkes forsøg på at slippe ud i det fri. Formænd er nogle udspekulerede størrelser, og Løkke bruger bare sine hundes velbefindende som et middel. Hans råberi skal derfor ignoreres fuldstændig. Beauty og Fríða har det fint.

Lars indleder et skænderi med Henrik Qvortrup på Twitter

Uh, den er farlig. Lars er god på Twitter, her virker han autentisk og som en, ’man gerne vil drikke en øl med’. Gå ind på værelset, og tag telefonen fra ham. Det er ikke skærmtid nu.

Lars tager alt tøjet af og har til sidst kun underbukser fra Zornig på

Det er helt almindelig adfærd fra Løkkes side. I skal ikke gøre noget ved det. Det er varmt nok, og han behøver ikke at have andet på.

Lars råber, at han vil lave en SVRC-regering

Det her er et klassisk forsøg på at spille mor og far ud imod hinanden. Lars ved godt, at der er delte holdninger til de radikale i partiet. Hop ikke på den: Enhver form for uenighed i baglandet er til Lars Løkkes fordel. Læg ham forsigtigt ned i tremmesengen, og gå ud igen.

Lars tænder en cigaret

Det er selvfølgelig forbudt at ryge i børneværelset, men der er ingen grund til at indlede et skænderi på baggrund af en bagatel. Lad ham ryge cigaretten færdig, men hold øje med ham imens, så han ikke døser hen og starter en ildebrand.

Lars går i klæd ud-kassen og tager sine regnbuebriller på

Løkke vil gerne vise, at han er progressiv og populær i storbyerne. Selv om I naturligvis også går ind for LGBT-rettigheder, skal I ikke lade jer narre. Gå ind, og tag brillerne af ham, og læg ham roligt ned.

Lars råber, at han nu har fundet kvitteringen på sine underbukser fra Zornig

Det passer helt sikkert ikke. Og uanset hvad skal I ikke gå derind og tjekke det. Det er hans desperate forsøg på genopbygge den tillid, han for længst har mistet i baglandet. Han er ved at være mør nu.

Lars har fået fat i en træhammer og begynder at slå den ind imod sengen, mens han råber: »I made this banging.«

Nu er han virkelig blevet overtræt. I har ham næsten. Seancen med træhammeren kan være ulidelig at overvære, men hvis bare I holder fast og lader som ingenting, vil han overgive sig inden længe.

I en klassisk Løkke-manøvre valgte han søndag i en video på Facebook at opfordre til indkaldelse af et ekstraordinært landsmøde. Ved selv at foreslå det, som oprørene kræver, har han vundet tid og initiativ og tvinger nu sine modstandere til at melde kulør.
Læs også
Vil man forstå tumulten omkring afgående Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen, er man nødt til at se tilbage på hans seneste 20 år som politiker. Hans evne til at rode sig ud i problemer har aldrig slået fejl. Ofte med store konsekvenser for ham selv og for Venstre. Skandalerne udspringer typisk af Løkkes dårlige dømmekraft i pengesager eller dristige forsøg på at klamre sig til magten. Her er et overblik over nogle af de største skandaler
Læs også
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Anker Heegaard
 • Morten Wieth
 • ingemaje lange
 • Katrine Damm
 • Steffen Gliese
 • Eva Schwanenflügel
 • Flemming Berger
 • Grethe Preisler
 • Ulla Nielsen
 • Alvin Jensen
 • David Zennaro
 • Arne Albatros Olsen
Anker Heegaard, Morten Wieth, ingemaje lange, Katrine Damm, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Grethe Preisler, Ulla Nielsen, Alvin Jensen, David Zennaro og Arne Albatros Olsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Rolf Andersen

Hvordan kan man skrive sådan en artikel om Lars Løkke, og "Godnat, og sov .. dårligt/godt" uden overhovedet at nævne P1 morgens satireprogram: Selvsving ??

Morten Wieth, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar