Læsetid: 8 min.

I Hongkong er kampen for demokrati også en kamp på teknologi

Mens protesterne i Hongkong går ind i deres 13. uge, bliver demonstranterne mere og mere bekymrede for, at myndighederne forsøger at indføre verdens måske mest teknologisk avancerede og forgrenede overvågningssystem til at nedkæmpe modstanden. Nemlig det kinesiske
Laserstråler og sabotage er ved de seneste konfrontationer i Hongkong blevet brugt til at distrahere myndighedernes overvågning af demonstranterne.

Laserstråler og sabotage er ved de seneste konfrontationer i Hongkong blevet brugt til at distrahere myndighedernes overvågning af demonstranterne.

Anne-Rose Wang

31. august 2019

Det så ud som noget fra en sci-fi-film, hvor oprørere forsøgte at overvinde de onde magthavere. Mænd fra Hongkongs uropoliti lignede robotter i deres grå beskyttelsesdragter og med visirer og skjolde rettet mod et menneskehav, der bevægede sig foran dem og sendte – ikke sten og andet skyts af sted mod politiet – men blå og grønne laserstråler ved hjælp af små billige lommelygter.

Hændelsen blev filmet, lagt på Twitter og straks set af flere millioner mennesker, som følger Hongkongs demonstranter, der nu på 13. uge kæmper for deres frihedsrettigheder imod et kinesisk overherredømme. Men gadens jediriddere og deres laserstråler, som de bruger til at blænde myndighedernes kameraoptagelser, bekræfter på lige fod med de ’smarte’ lysmaster, som demonstranter fjernede med elsave og reb i weekenden, at sammenstødene i Hongkong er på vej ind i en ny fase.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Klaus Lundahl Engelholt
  • Olaf Tehrani
Thomas Tanghus, Klaus Lundahl Engelholt og Olaf Tehrani anbefalede denne artikel

Kommentarer

I artiklen står der at

"Cheung har tidligere studeret computervidenskab, så han ved godt, at selve teknologien bag ansigtsgenkendelse bygger på kunstig intelligens."

Den naturvidenskab, der på engelsk hedder “computer science”, hedder på dansk datalogi.

Hvis Informations praksis med at anvende hjemmelavede ord fortsætter, vil jeg gå over til at tale om journalisme i stedet for journalistik!

@Hans Hüttel

Jep, hvis dagens nyheder er lidt for hårde at læse om, er der intet som er bedre end lidt irrationel sprognazisme.

Ift. artiklen:
"And if you tolerate this then your children will be next"

Johnny Christiansen

Må jeg foreslå at Informations journalister bruger lidt mere tid på The Intercept end på vestlig mainstream news og amerikanske tænketanke med forbindelse til våbenindustrien, for mens i spilder tiden med at skræmme os, med det der foregår i Hongkong og Kina, bliver tingene lige så stille og roligt udviklet og udrullet her i vesten.

Eller måske skulle i begynde et helt andet sted og starte med at læse Noam Chomsky - Manufacturing Consent
https://www.youtube.com/watch?v=tTBWfkE7BXU

CSIS donore: Boeing, Lockheed Martin, Raytheon, General Dynamics osv
https://www.csis.org/corporation-and-trade-association-donors#500

Surveillance @ The Intercept
https://theintercept.com/search/?s=Surveillance

jens christian jacobsen og Klaus Lundahl Engelholt anbefalede denne kommentar

@Johnny Christiansen
gode link

Ted Talk Glenn Greenwald: Why privacy matters
https://www.youtube.com/watch?v=pcSlowAhvUk
Hvis du ved eller tro, at du blive overvåget så udøver man selvcensur, om man gør noget forkert eller ej.

Det der meste skræmmende er at vi som samfund i veste, mere mere selv ønske censur og social kontrol. At ytringsfrihed skal indskrænkes og at de sociale platforme så som Facebook og Youtube skal udøve overvågning, Ikke kun efter ulovligheder men også efter meninger som vi ikke syntes godt om og forbyde dem.

Så vi stå samme med magthaveren om at ønske et system der overvågning befolkningen og at udøve social kontrol. og vi hjælpe og giver dem lov i at udvikle dette.