Læsetid: 3 min.

»Alle insekterne har fantastiske naturhistorier, der kan få de fleste til at tabe underkæben«

Hans Joachim Offenberg er seniorforsker i Plante- og insektøkologi på Institut for Bioscience ved Aarhus Universitet og forfatter til bogen ’Myrer’. Hans yndlingsinsekt er en skovmyre
Hans Joachim Offenberg er seniorforsker i Plante- og insektøkologi på Institut for Bioscience ved Aarhus Universitet og forfatter til bogen ’Myrer’. Hans yndlingsinsekt er en skovmyre

Jakob Sunesen

10. august 2019

»Min interesse for dyr går tilbage til min barndom. Dengang var det de større dyr som fugle og fisk, der fascinerede, og jeg havde et akvarium med ciklider. Men da jeg senere begyndte at læse biologi på universitetet, blev jeg præsenteret for de forskellige organismegrupper; planterne, svampene, bakterierne og dyrene, og det gik op for mig, at der findes et hav af insekter. 80 procent af alle dyrearter er insekter. Da jeg begyndte at læse om insekterne, fandt jeg ud af, at de historier, der findes i insekternes verden, langt overgår dem blandt de store dyr.«

»Alle kender de her dokumentarudsendelser fra den afrikanske savanne, hvor der er nogle zebraer, løver og geparder, der render rundt og spiser hinanden. Der er ikke så meget mere i det. Jeg vil nødig lægge mig ud med dem, der elsker safariprogrammer, men man har bare set dem så mange gange, at de går hen og bliver kedelige til sidst. Hvis man gerne vil opleve nogle nye historier, så skal man kigge ind i insekternes verden. Der sker de vildeste ting. For eksempel findes der bier, der kan lave plastik, og myrer, der driver kemisk landbrug. Det er superavanceret.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Eva Schwanenflügel
  • Troels Holm
  • Thomas Tanghus
  • Johnny Christiansen
  • Steffen Gliese
Olaf Tehrani, Eva Schwanenflügel, Troels Holm, Thomas Tanghus, Johnny Christiansen og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ja, når man først har fået øje for insekternes forunderlige verden, kan man finde underholdning, dramatik og fascinerende detaljer overalt i vores egen nære natur.