Læsetid: 8 min.

Jakob Ellemann-Jensen mangler at skrive en bog og præsentere nogle originale politiske tanker. Men han er favorit til at blive formand for Venstre

Jakob Ellemann-Jensen er storfavorit til at indtage formandsposten i Venstre, efter at Lars Løkke Rasmussen har trukket sig. Den tidligere miljø- og fødevareminister, der har overhalet adskillige venstrefolk i det interne hierarki, repræsenterer ligesom sin far ’Byvenstre’. Men han tilhører ikke nogen værdipolitisk fløj, og det er måske en af grundene til, at han kan blive sit partis næste formand. Information bringer her et portræt, som vi skrev, da Jakob Ellemann-Jensen blev udnævnt til politisk ordfører
Jakob Ellemann-Jensen har ikke for alvor nogen fjender i partiet – men heller ikke noget klart projekt.

Jakob Ellemann-Jensen har ikke for alvor nogen fjender i partiet – men heller ikke noget klart projekt.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

10. august 2019

4. september 2019: Dette portræt er bragt 10. august. Efterfølgende har Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen annonceret, at de forlader deres poster som henholdsvis formand og næstformand i Venstre efter længere tids uro i partiet, og Jakob Ellemann-Jensen har officielt meldt sig på banen som formandskandidat.

Da debatten om kriminelle fra Østeuropa kørte i medierne for nogle år siden, sagde Venstres Marcus Knuth:

»Vi har et problem med romaer i Danmark.«

Straks efter blev han irettesat af sin gode ven og partifælle Jakob Ellemann-Jensen:

»Jakob sagde til mig: Nej, det har vi ikke, Marcus. Vi har et problem med kriminelle romaer i Danmark,« fortæller Marcus Knuth.

Først blev han lidt flov:

»Men jeg kunne jo godt se, at han havde ret,« siger Marcus Knuth, som kalder Ellemann-Jensen for sin »politiske storebror.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Steffen Gliese
Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Arne Albatros Olsen

Jo, manden har en retorisk elegance, som lægger alen til de fleste andre Venstre bønder, men når jeg ser hans særlige finurlige smil eller bare antydingen deraf, kan jeg ikke lade være med at tænke at det fjæs hører bedre hjemme ved et pokerbord i Las Vegas.

Kirsten Lindemark, Niels K. Nielsen, Karsten Lundsby, John Damm Sørensen, Liselotte Paulsen, Per Torbensen, Torben Bruhn Andersen, jørgen djørup, Steen K Petersen, Helle Walther, Martin Rønnow Klarlund, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Skal man nu have skrevet "større værker" for at blive Venstres formand?
Hvem f..... har nogen sinde gjort det før?

Susanne Kaspersen, Kirsten Lindemark, Ole jakob Dueholm Bech, John Damm Sørensen, Nette Skov, Kim Houmøller, Carsten Wienholtz, Tom Andreæ, Torben Bruhn Andersen, Jan Weber Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, Søren Kristensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Med en far der var lige ved og næsten, er det bare med at komme op på hesten.

Eva Schwanenflügel

Når Løkke ikke kan få fingre i nøglerne til statsministeriet, kan vi være sikre på at han klamrer sig til oppositionens nøgler.
Med mindre én eller anden lukrativ post kommer Løkkes vej, bliver formandsposten hos ham.

Og det skal Socialdemokratiet og støttepartierne vist kun glæde sig over..

Susanne Kaspersen, Kirsten Lindemark, Karsten Lundsby, John Damm Sørensen, Carsten Wienholtz, Erik Fuglsang, Steffen Gliese, Torben Bruhn Andersen, Helene Kristensen og Jan Weber Fritsbøger anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Jeg tror tiden arbejder mod Løkke og han kommer til at trække sig. Men der er flere muligheder som hans efterfølger Kr. Jensen, Jacob Ellemand, Støjberg, Løhde, Måske stiller Kr. J og Løhde op mod Ellemann og Støjberg, Hvem ved??
Men der kommer ikke nogen samlet blå blok foreløbig som alternativ, og det har jeg det helt fint med, men støttepartierne til MF, skal ej heller stramme den for meget, og blive DF og LA kopier, så går det røde projekt nemlig samme vej, som det blå nu har gjort. Og de radikales Østergård, skal tænke sig grundigt om, hvis han ikke vil lide samme skæbne. Alle de tre støttepartier har fine muligheder, hvis de spiller deres kort klogt og fornuftigt, ikke overspiller dem.

Susanne Kaspersen, Kirsten Lindemark, Karsten Lundsby, John Damm Sørensen, Erik Fuglsang, Torben Bruhn Andersen, Frede Jørgensen og Nette Skov anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Ja tak - det kunne være spændende at opleve V med et ordentligt menneske i toppen.

Susanne Kaspersen, Helle Walther, Karsten Lundsby, John Damm Sørensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Vores politiske tragedie har været, at hans far ikke vandt i 1998. Så var vi sluppet for DF og årene med AFR.

Karsten Lundsby, Vibeke Hansen, Rolf Andersen og Liselotte Paulsen anbefalede denne kommentar

Nu var jeg aldrig den store uffe-fan, men han var sgu mand nok til at fortælle historien om Ekstra Bladets Den er hjemme - forside med Uffe siddende og drikke Whisky. Ikke just en Sundhedstyrelse-historie anno 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=K-lFIXg-ejU

Iøvrigt var en en rædderlig SR-regering der kom ud af valget. Men det plejer de nu at være...

Well-well. Sammenlign lige med Mette Frederiksen - som det på forunderlig vis er lykkedes at blive statsminister...

Har Mette F præsenteret nogle originale politiske tanker? Hmm. De eneste politiske (og nu diskuterer vi ikke engang originalitet!) "tanker", hun har præsenteret, er en betagelse af Danmarks ubestridt ringeste statsminister nogensinde, Anker Jørgensen. Bortset herfra, kan Mette F tilsyneladende ikke tænke endsige realisere tanker uden at være supporteret af Martin Rossen (hvorfor har Socialdemokratiet i øvrigt ikke opstillet den mand til Folketinget, hvis han er så genial?).

Har Mette F så skrevet en bog? Næææh, hun har betalt Berlingskes Thomas Larsen for at skrive et værk om Mette F - fyldt med løs ordskvalder, tomgangssnak og næsegrus - omend ubegrundet - betagelse.

Der stilles i sandhed få og små krav til de personer, vi som nation vælger til at lede landet!

Ole jakob Dueholm Bech, Niels K. Nielsen, Arne Albatros Olsen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Værk eller ej (med eller uden originale tanker) så er der med Jakob Ellemann-Jensen - som stjerne i svøb der i tilgift har lidt ministererfaring - håb forude for de borgerlige.

Om han kan vinde bøndernes og provinsens hjerter er imildlertod et andet og mere åbent spørgsmål. I hovedlandet - hvor de fleste delegerede, som vælger formanden, bor - er der MEGET,MEGET stærk støtte til "Støjberg og Gade fløjen", og det ville være synd og skam at sige, at de ligefrem repræsenterer by- og handelshøjskole-venstre.

Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Jeg savner at få præciseret begrebet borgerlig? Hvad ordet betyder borgerlig for de som siger om sig selv de er borgerlige? Jeg synes ikke man kan kalde De Konservative for borgerlige. De er krigsliderlige fanatikere, som elsker fortidens glansbilleder. Jeg synes heller DF er synderligt borgerlige som er til kolonihave idyllen. Vi ved nu, at en socialdemokrat også er en fremmedfjendsk national konservativ størrelse, som med megafon taler om mere velfærd for nogle og mindre for andre, men vi venter stadig også på regningen. Jeg forstår, at løsningen på de mange konsulenter er at ansætte endnu flere i en dobbeltadministration, så vi nu har både et embedsværk som skal referere til en ny politisk elite som er udpeget af ministrene. Et af problemerne i er EU er det omfattende bureaukrati og i Danmark er svaret endnu mere bureaukrati. Det slider på folk. EL + SF repræsenterer ca. 14% af vælgerne, og de støtter Socialdemokraterne til døden dem skiller, så vi har brug for en afklaring på begrebet borgerlig, men jeg tvivler på Jacob Ellemann-Jensen kan udrede det bedre end Løkke Rasmussen, som jo klart har meldt ud, at yderfløjene skal ikke styre Danmark.

@Ole Rasmussen, der er tre borgerlige partier i Danmark: Venstre, Konservative og Det radikale venstre. Liberal alliance kunne udvikle sig til et borgerligt parti. - måske, engang, hvis såfremt osv.

Dansk Folkeparti er ikke og bliver aldrig et borgerligt parti. DF er nationalsocialdemoktater.

Er det ikke lidt vildt at forvente originale politiske tanker fra em venstremand? :o
@Jens Winther - DF er racister og racisme er ikke en socialdemokratisk værdi, de synes beklageligvis bare at lefle for DF for magtens skyld. En misforståelse ... Liberal Alliance - borgerligt parti? Næppe. De er fundamentalister, jo.

Ole Rasmussen

Fra hvem kan vi forvente politiske tanker? Mette Frederiksen næppe? Hun er omgivet af omsorgsfolk for at kunne klare jobbet. Kan de blå?

Ole Rasmussen

Har undret mig over i aften om Mette Frederiksen har nogen tanker om det danske samfund i fremtiden? Eller er det bare blær? Kvinden er jo ret anonym for tiden.

Helle Walther

Mette Frederiksen har sammen med journalist skrevet bog om sine politiske tanker og værdier, det samme har ret mange af de nuværende S ministre. Og Mette F. er i allerhøjeste grad nærværende, i Berlingske, på TV osv, imorgen får Godhavn drengene deres undskyldning, de kommer til Marienborg kl 9., der har været møde med arbejdsmarkedets parter om pension til nedslidte. Hun har besøgt Merkel. Hun skal snart mødes med Trump. Der er sommergruppe møde på Marienborg d. 14.8, det kører derud af. og så har hun vel som alle andre efter hård valgkamp haft behov for lidt ferie med familien, en menneskeret og en nødvendighed, hvis man skal overleve og kunne levere i politik. Fogh så man aldrig i arbejdstøjet, fra FT lukkede til det åbnede,kun lidt overdrevet, han var i Frankrig og kørte rundt på cykel med god ven. pia K rasede, men andet skete der ikke og han sad fra 2001 og til 2009, uden nogen kvækkede.

Ole Rasmussen

"Christopher Arzrouni, Kristian Jensens mangeårige (stærkt højreorienterede, OR) rådgiver, forklarer, hvorfor han i flere medier angriber V-formand Lars Løkke og forsvarer sin forhenværende chef." citat JP. Meget andet end ubrugeligt spin er hvad man kan forvente at få af politiske rådgivere, og jo flere man har, desto mere forvirrende bliver det at holde styr på dem, inden det ender med at det er rådgiverne som ryger i totterne på hinanden, og politikerne! Får de en lang næse sp, Kristian Jensen. Jeg forstår Mette Frederiksen mere eller mindre personligt har ansat 22 rådgivere til hendes ministre?

Helle Walther

Der er nogle regler her og de er fulgt, hverken mere eller mindre, det gælder også lønnen. Den tidligere regering havde samme antalråd givere. I dag er rådgivere nødvendige for ministre, fordi de skal være på og opdaterede hele tiden, ellers rendes de over ende af embedsmændene.

Ole Rasmussen

Kære Helle Walther. Jeg kan forstå du er trofast socialdemokrat og det er okay. Problemet er måske, at du som ensidig kommentator til mine meninger glemmer at nuancere. Jeg så til aften vor Justitsminister, som nu nærmest vil lukke grænsen til Sverige fordi vi skal føle os trygge. Vore naboer er fjenden. Jeg er kun utryg ved vore ministre, som nu skal rådgives af en sæt meningsdannere ikke af virkeligheden. Han stod ellers så pænt dér i en velstrøget skjorte, lignede et fugleskræmsel, og gjorde mig bange for fremtiden.

@Ole Rasmussen, ja, både statsminister og justitsminister har tilsyneladende tabt sutten!

Man kan glæde sig over, at bombemanden ser ud til at være svensker. Havde han været fra Slagelse eller Horsens, skulle der vel indføres (grænse)kontrol ved Valby Bakke eller ved Storebælt.

Det forlyder, at "bomben" har været af samme størrelse som er alm. rugbrød og at den mistænkte svensker er ustraffet. Hvis en grænsekontrol skal kunne finde og afsløre sådanne bombemands-kandidater, skal der vel indføres 100% grænsekontrol med kropsvisitation og langvarige psykologiske samtaler med samtlige grænsegængere. Det vil ikke vare længe inden køen overstiger adskillige km ved samtlige grænseovergange!

Hvis hverken statsminister eller justitsminister har mere omløb i hovedet end deres udtalelser i denne sag antyder, så er der god grund til at danskerne er bange!

Susanne Kaspersen og Niels Østergård anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Så er det godt, jeg er helt tryg ved omtalte Rossen som stabschef og rådgiver. I modsætning til tidligere statsminister, kunne Mette F aldrig tage på ferie og overlade sit parti i kaos. Og så klynke bag efter og ..... det er så ynkeligt at se Løkkes håndtering af eget makværk nu.

Helle Walther

Og jeg tror ikke på grænsekontrol permanent, men jeg tror der i en periode etableres nogle redskaber, som holder øje med bestemte typer, som kan skabe uro, som de har gjort det i Sverige.

Ole Rasmussen

Han kunne skrive en bog om Grønland. Jeg forstår, Mette Frederiksen mener det er okay at sælge dele af Grønland? Lidt kryptiske udmeldinger vi får.

Helle Walther

Grønland er ikke til salg, og Mette F har håndteret den sag til ug med kryds og slange.

Ryan Klitholm

Lars Ulykke og hele hans lille persons alt for store selvforståelse kan rummes i storhedsvanvid. Det er DK's ringeste statsmand i nyere tid. Venstre, find dog en formand, som kan se ud over egen navle, og i det mindste bidrage til løsningsmuligheder på verdens reelle udfordringer.

Bertel Bertelsen

Napoleon Bonaparte udråbte sig selv til kejser. Jacob Elleman udråbes af Uffe via gamle medievenner. Slaget er langt fra afgjort om formandsposten i Venstre, noget af det Venstrevælgere hader er opkomlinge. Utroligt naivt at føre Venstremedlemmerne bag lyset ved at proklamere og promovere sig inde stemmerne er talt op. Hvor er demokratiet i Venstre? Det hviler vel på flertalsafgørelser endnu?. Preben Bang Henriksen som formand og Kristian Jensen som næstformand, ville være det rigtige valg.