Feature
Læsetid: 8 min.

Jakob Ellemann-Jensen mangler at skrive en bog og præsentere nogle originale politiske tanker. Men han er favorit til at blive formand for Venstre

Jakob Ellemann-Jensen er storfavorit til at indtage formandsposten i Venstre, efter at Lars Løkke Rasmussen har trukket sig. Den tidligere miljø- og fødevareminister, der har overhalet adskillige venstrefolk i det interne hierarki, repræsenterer ligesom sin far ’Byvenstre’. Men han tilhører ikke nogen værdipolitisk fløj, og det er måske en af grundene til, at han kan blive sit partis næste formand. Information bringer her et portræt, som vi skrev, da Jakob Ellemann-Jensen blev udnævnt til politisk ordfører
Jakob Ellemann-Jensen har ikke for alvor nogen fjender i partiet – men heller ikke noget klart projekt.

Jakob Ellemann-Jensen har ikke for alvor nogen fjender i partiet – men heller ikke noget klart projekt.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
10. august 2019

4. september 2019: Dette portræt er bragt 10. august. Efterfølgende har Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen annonceret, at de forlader deres poster som henholdsvis formand og næstformand i Venstre efter længere tids uro i partiet, og Jakob Ellemann-Jensen har officielt meldt sig på banen som formandskandidat.

Da debatten om kriminelle fra Østeuropa kørte i medierne for nogle år siden, sagde Venstres Marcus Knuth:

»Vi har et problem med romaer i Danmark.«

Straks efter blev han irettesat af sin gode ven og partifælle Jakob Ellemann-Jensen:

»Jakob sagde til mig: Nej, det har vi ikke, Marcus. Vi har et problem med kriminelle romaer i Danmark,« fortæller Marcus Knuth.

Først blev han lidt flov:

»Men jeg kunne jo godt se, at han havde ret,« siger Marcus Knuth, som kalder Ellemann-Jensen for sin »politiske storebror.«

Han mener, at episoden er sigende for Jakob Ellemann-Jensens rolle i Venstre. Han er den, der kan få fløjene til at mødes. Og den, som har været med til at sikre, at medlemmerne af partiets folketingsgruppe trods uenigheder på værdipolitiske spørgsmål, kan rummes af det samme parti.

»Hans rolle har været at sikre, at der ikke er nogen, der bliver fornærmede. At alle føler, at deres holdninger er repræsenterede,« siger Marcus Knuth.

Jakob Ellemann-Jensen

Født 1973, søn af tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen og forhenværende chefredaktør Alice Vestergaard.

Gjorde fra 1992-2000 karriere i forsvaret og var blandt andet kaptajn ved Den danske Bataljon i Bosnien-Hercegovina fra 1999-2000.

Uddannet cand.merc.jur. fra CBS i 2002 og siden ansat i blandt andet PricewaterhouseCoopers, IBM Danmark og GN Store Nord.

Medlem af Folketinget for Venstre siden 2011. Politisk ordfører fra 2015 til 2018.

Minister for miljø og fødevarer fra 2018-2019.

Genvalgt som politisk ordfører i 2019.

Danner par med Anne Marie Preisler, som han fik et barn med i 2018. Har derudover to børn fra et tidligere ægteskab

Og modsat mange andre i partiet tilhører han ikke nogen fløj:

»For nu at sige det på den måde: Han kan arbejde lige godt sammen med Jan E. Jørgensen og Inger Støjberg,« siger Marcus Knuth og tilføjer:

»Han forstår at favne by og land, Sjælland og Jylland og hele spektret værdipolitisk. Og han gør det uden at lægge sig ud med den ene eller den anden strømning.«

Der var da heller ingen modkandidater, da Jakob Ellemann-Jensen mandag på et gruppemøde blev genvalgt som politisk ordfører for partiet. En udnævnelse, som ifølge flere politiske iagttagere har gjort ham til favorit til at overtage posten som formand for Venstre efter Lars Løkke Rasmussen. I hvert fald arbejder tiden for ham og imod næstformand Kristian Jensen, mener Hans Mortensen, som er politisk journalist på Weekendavisen og forfatter til bogen Tid til forvandling: Venstres vej til magten:

»Det begynder mere og mere at ligne, at det bliver Jakob Ellemann-Jensen. Kristian Jensen har i hvert fald ikke øget sine chancer,« siger han.

Problemet for Kristian Jensen er, at Lars Løkke Rasmussen efter to succesfulde valg er blevet siddende som formand:

»Og Kristian Jensen har ikke råd til at vente ret længe, for så bliver Ellemann for stor.« Konflikten mellem Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen blussede op i denne uge, da Jensen i torsdagens Berlingske undsagde sin egen partiformands idé om en SV-regering. Det fik den tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen til på Venstres sommergruppemøde at kræve Kristian Jenens afgang.

Jensen forsikrede på et pressemøde fredag, at han har tænkt sit at søge genvalg til posten – men altimens næstformanden måtte svede og svare på ubehagelige spørgsmål fra pressen, kunne Jakob Ellemann-Jensen sidde roligt og tavs på den anden side af Lars Løkke Rasmussen.

Hurtigt stor

Jakob Ellemann-Jensen er hurtigt blevet stor i partiet. Selv om han først kom i Folketinget som 37-årig i 2011 og aldrig har været en del af Venstres Ungdom, har han overhalet mange af sine kolleger indenom.

Det var ikke hans plan at blive politiker, men til sidst var han træt af at råbe ad fjernsynet, har han tidligere fortalt. Inden han blev valgt ind, nåede han både at gøre karriere i forsvaret og have forskellige ledende stillinger i bl.a. GN Store Nord og IBM Danmark – en erhvervserfaring, som også er med til at give ham en anden profil end de kolleger i partiet, som altid har været i politik.

Ifølge Hans Mortensen har der naturligvis været nogle, der har følt sig forbigået og tænkt ’hvorfor går det så let for ham, når jeg har gået her i så mange år’. Men på den anden side har det også været Jakob Ellemann-Jensens store fordel, at han ikke har en lang historie i partiet:

»Da han kommer ind, er partiet splittet. Det, at han er ny, gør, at han bliver betragtet som en, der ikke er en del af det. En frisk mand med et godt efternavn, som tilmed er god retorisk, kan være et håb,« siger Hans Mortensen.

Kristian Jensen er stadig næstformand for Venstre, men hans position er svækket.

Kristian Jensen er stadig næstformand for Venstre, men hans position er svækket.

Thomas Lekfeldt
Splittelsen kulminerede med formandsopgøret i Venstre i 2014, hvor det akkurat lykkedes Lars Løkke Rasmussen at blive på posten, men også efter formandsopgøret har partiets medlemmer været delt i fløje:

»Man kan sige, at han har en midterposition i partiet,« siger Hans Mortensen.

»Jeg fornemmer ikke, at der er nogen, der decideret ikke kan lide ham. Han står måske et andet sted end Støjberg i værdipolitikken, men begge fløje kan lide ham.«

Byvenstremand

Hvis man skal placere Jakob Ellemann-Jensen et sted i Venstre, så er han en del af det såkaldte ’Byvenstre’, som selvsagt står i modsætning til ’Landvenstre’. Nogle gange bruges betegnelserne ’Højskolevenstre’ og ’Handelshøjskolevenstre’, og faktisk er Jakob Ellemann-Jensen uddannet fra Copenhagen Business School og opvokset nord for København, så både betegnelserne Handelshøjskolevenstre og Byvenstre passer på ham.

Uffe Ellemann-Jensen, Jakobs far, forbindes ofte med Byvenstre, som opstod i starten af 1990’erne, hvor han var aktiv i Venstre og medlem af Folketinget. Partiet havde på det tidspunkt indset, at det var for lidt blot at appellere til landmænd.

»Så ville de miste en vælger, hver gang to landbrug blev lagt sammen,« siger Hans Mortensen.

Ved formandsvalget i 1984 var skellet mellem Land- og Byvenstre trukket skarpt op. Kandidaten for Landvenstre, Ivar Hansen, var udset til at få posten som formand, men Uffe Ellemann-Jensen valgte også at stille op.

»Det kan blive et rent deja-vu,« siger Hans Mortensen om udsigten til et formandsopgør mellem Jakob Ellemann-Jensen og Kristian Jensen, som står stærkt i baglandet i Jylland. Udfaldet af det opgør kendes selvsagt ikke, men i 1984 vandt Ellemann-Jensen stort og tegnede partiet i de følgende 14 år.

Succes i byen

Venstres mission om at appellere til byvælgerne lykkedes. Måske endda lidt for godt, for ved valget i 2015 fik Dansk Folkeparti et forrygende valg i mange landdistrikter – blandt andet på Venstres bekostning, og man blev bange for, om Venstre var blevet for meget et byparti. Derefter fulgte blandt andet udflytningerne af statslige arbejdspladser og landbrugspakken.

Man rykkede lidt baglæns på miljøpolitikken og var ifølge Hans Mortensen ved at miste byerne igen i perioden op til det seneste valg. At Jakob Ellemann-Jensen tilhører Byvenstre, blev tydeligt, da han i maj 2018 overtog Miljø- og Fødevareministeriet efter Esben Lunde Larsen:

»Nu overtager jeg posten som minister for miljø. Og fødevarer. Og i den rækkefølge,« sagde han i sin tiltrædelsestale.

Og dermed lagde han også en vis afstand til landbruget – i hvert fald den mest sorte del af det. Ifølge den borgerlige politiske kommentator, Jarl Cordua, blev han som minister upopulær i blandt andet Bæredygtigt Landbrug:

»De synes, han var irriterende. Der demonstrerede han, at for ham var det den brede befolknings interesser, der talte.«

Og altså ikke landbrugets.

»Det er et af de punkter, som er med til at definere ham som en byvenstremand,« siger Jarl Cordua.

Formand for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen, har været en af kritikerne af den tidligere minister. Han kalder Ellemann-Jensen for »en ordentlig og redelig person« og beskriver ham som »begavet« og »god til at argumentere«.

»Men det er klart, at når jeg kommer med nogle forslag, så vil jeg gerne have, at ministeren siger: Han har ret, ham landmanden fra Nordjylland. Men det var ikke altid det, Jakob Ellemann-Jensen gjorde. Det må jeg nok sige,« siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Han kalder Venstre »landmændenes parti«, hvilket også har været opfattelsen i den brede befolkning siden oprettelsen af partiet i 1870 og frem til 1980’erne. Venstre har varetaget landbrugets og landbefolkningens interesser, men det seneste år er Flemming Fuglede Jørgensen og ifølge ham flere landmænd kommet i tvivl om, hvorvidt det er rigtigt. Ikke mindst med indsættelsen af Jakob Ellemann-Jensen som miljø- og fødevareminister.

Ifølge Hans Mortensen kan Jakob Ellemann-Jensen komme til at stå i spidsen for det moderne Venstre. Et parti, som netop er noget andet end et gammelt bondeparti.

»Med blandt andet Tommy Ahlers viste partiet jo, at med de rigtige kandidater, som repræsenterer noget andet end det klassiske Venstre, så får man stemmer i København. De kan komme tilbage til Uffes Venstre,« siger han.

Tommy Ahlers fik 26.000 stemmer i København, og Jakob Ellemann-Jensen selv fik selv et godt valg med knap 20.000 stemmer i Østjyllands storkreds. Til sammenligning fik Kristian Jensen blot 10.000 stemmer i Vestjylland, hvilket ikke engang rækker til en toptiplacering i partiet på landsplan.

Manglende ideologi

Jakob Ellemann-Jensens værdipolitiske midterposition i Venstre – og rollen som den, der får de internt uenige til at mødes – har muligvis også haft negative konsekvenser for hans chancer for at blive formand. I hvert fald har han ikke fremstået specielt skarp eller tydelig rent ideologisk, og det er svært at få øje på Jakob Ellemann-Jensens politiske visioner, mener Jarl Cordua:

»Han har jo ikke skrevet nogen større værker, og jeg kan ikke huske, at han er kommet med en banebrydende idé eller har præsenteret kompliceret lovgivning, som han selv har udtænkt,« siger han og understreger, at både Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen »i det mindste har udgivet et par bøger om, hvordan de ser på verden.«

Hvis Jakob Ellemann-Jensen skal være en stor politisk leder, så skal der være et tydeligt politisk projekt, der driver ham, mener Cordua:

»Og det jeg har svært ved at se, hvad er. Hvad brænder han for? Hvorfor synes han, det er sjovt at være politiker? Hvad er det for et samfund, han ønsker sig? Han har givet den som menig politiker og som hjælperytter og gjort det rigtig godt. Men han har ikke foldet sig ud som en stor ideolog.«

Hans Mortensen er enig:

»Jeg har ikke set ham komme med store politiske statements eller en politisk idé, som er original. Det er ikke sådan, at man tænker: Hold da op, der blev der tænkt nogle politiske tanker.«

Det kan nå at komme, understreger han. Endnu har han kun været minister i en kort periode og er »ikke blevet testet på den store politiske scene«.

Men hvis Jakob Ellemann-Jensen ikke formår at blive mere ideologisk, er det hans svage punkt i kampen om at bliver formand for Venstre. Som Hans Mortensen siger:

»Det skal man kunne som leder af et parti.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Arne Albatros Olsen

Jo, manden har en retorisk elegance, som lægger alen til de fleste andre Venstre bønder, men når jeg ser hans særlige finurlige smil eller bare antydingen deraf, kan jeg ikke lade være med at tænke at det fjæs hører bedre hjemme ved et pokerbord i Las Vegas.

Kirsten Lindemark, Niels K. Nielsen, Karsten Lundsby, John Damm Sørensen, Liselotte Paulsen, Per Torbensen, Torben Bruhn Andersen, Lis djørup, Steen K Petersen, Helle Walther, Mathias Petersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Skal man nu have skrevet "større værker" for at blive Venstres formand?
Hvem f..... har nogen sinde gjort det før?

Susanne Kaspersen, Kirsten Lindemark, Ole jakob Dueholm Bech, John Damm Sørensen, Nette Skov, Kim Houmøller, Carsten Wienholtz, Tom Andreæ, Torben Bruhn Andersen, Jan Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, Søren Kristensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Så får vi i hvert fald den SV-regering. :-)

Søren Kristensen

Med en far der var lige ved og næsten, er det bare med at komme op på hesten.

Eva Schwanenflügel

Når Løkke ikke kan få fingre i nøglerne til statsministeriet, kan vi være sikre på at han klamrer sig til oppositionens nøgler.
Med mindre én eller anden lukrativ post kommer Løkkes vej, bliver formandsposten hos ham.

Og det skal Socialdemokratiet og støttepartierne vist kun glæde sig over..

Susanne Kaspersen, Kirsten Lindemark, Karsten Lundsby, John Damm Sørensen, Carsten Wienholtz, Erik Fuglsang, Steffen Gliese, Torben Bruhn Andersen, Helene Kristensen og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Jeg tror tiden arbejder mod Løkke og han kommer til at trække sig. Men der er flere muligheder som hans efterfølger Kr. Jensen, Jacob Ellemand, Støjberg, Løhde, Måske stiller Kr. J og Løhde op mod Ellemann og Støjberg, Hvem ved??
Men der kommer ikke nogen samlet blå blok foreløbig som alternativ, og det har jeg det helt fint med, men støttepartierne til MF, skal ej heller stramme den for meget, og blive DF og LA kopier, så går det røde projekt nemlig samme vej, som det blå nu har gjort. Og de radikales Østergård, skal tænke sig grundigt om, hvis han ikke vil lide samme skæbne. Alle de tre støttepartier har fine muligheder, hvis de spiller deres kort klogt og fornuftigt, ikke overspiller dem.

Susanne Kaspersen, Kirsten Lindemark, Karsten Lundsby, John Damm Sørensen, Erik Fuglsang, Torben Bruhn Andersen, Frede Jørgensen og Nette Skov anbefalede denne kommentar

Ja tak - det kunne være spændende at opleve V med et ordentligt menneske i toppen.

Susanne Kaspersen, Helle Walther, Karsten Lundsby, John Damm Sørensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Vores politiske tragedie har været, at hans far ikke vandt i 1998. Så var vi sluppet for DF og årene med AFR.

Karsten Lundsby, Vibeke Hansen, Rolf Andersen og Liselotte Paulsen anbefalede denne kommentar

Nu var jeg aldrig den store uffe-fan, men han var sgu mand nok til at fortælle historien om Ekstra Bladets Den er hjemme - forside med Uffe siddende og drikke Whisky. Ikke just en Sundhedstyrelse-historie anno 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=K-lFIXg-ejU

Iøvrigt var en en rædderlig SR-regering der kom ud af valget. Men det plejer de nu at være...

Well-well. Sammenlign lige med Mette Frederiksen - som det på forunderlig vis er lykkedes at blive statsminister...

Har Mette F præsenteret nogle originale politiske tanker? Hmm. De eneste politiske (og nu diskuterer vi ikke engang originalitet!) "tanker", hun har præsenteret, er en betagelse af Danmarks ubestridt ringeste statsminister nogensinde, Anker Jørgensen. Bortset herfra, kan Mette F tilsyneladende ikke tænke endsige realisere tanker uden at være supporteret af Martin Rossen (hvorfor har Socialdemokratiet i øvrigt ikke opstillet den mand til Folketinget, hvis han er så genial?).

Har Mette F så skrevet en bog? Næææh, hun har betalt Berlingskes Thomas Larsen for at skrive et værk om Mette F - fyldt med løs ordskvalder, tomgangssnak og næsegrus - omend ubegrundet - betagelse.

Der stilles i sandhed få og små krav til de personer, vi som nation vælger til at lede landet!

Ole jakob Dueholm Bech, Niels K. Nielsen, Arne Albatros Olsen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar

- så få og små krav, at Jakob Ellemenn-Jensen med flere længder opfylder dem!

Erik Fuglsang

Værk eller ej (med eller uden originale tanker) så er der med Jakob Ellemann-Jensen - som stjerne i svøb der i tilgift har lidt ministererfaring - håb forude for de borgerlige.

Om han kan vinde bøndernes og provinsens hjerter er imildlertod et andet og mere åbent spørgsmål. I hovedlandet - hvor de fleste delegerede, som vælger formanden, bor - er der MEGET,MEGET stærk støtte til "Støjberg og Gade fløjen", og det ville være synd og skam at sige, at de ligefrem repræsenterer by- og handelshøjskole-venstre.

Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Jeg savner at få præciseret begrebet borgerlig? Hvad ordet betyder borgerlig for de som siger om sig selv de er borgerlige? Jeg synes ikke man kan kalde De Konservative for borgerlige. De er krigsliderlige fanatikere, som elsker fortidens glansbilleder. Jeg synes heller DF er synderligt borgerlige som er til kolonihave idyllen. Vi ved nu, at en socialdemokrat også er en fremmedfjendsk national konservativ størrelse, som med megafon taler om mere velfærd for nogle og mindre for andre, men vi venter stadig også på regningen. Jeg forstår, at løsningen på de mange konsulenter er at ansætte endnu flere i en dobbeltadministration, så vi nu har både et embedsværk som skal referere til en ny politisk elite som er udpeget af ministrene. Et af problemerne i er EU er det omfattende bureaukrati og i Danmark er svaret endnu mere bureaukrati. Det slider på folk. EL + SF repræsenterer ca. 14% af vælgerne, og de støtter Socialdemokraterne til døden dem skiller, så vi har brug for en afklaring på begrebet borgerlig, men jeg tvivler på Jacob Ellemann-Jensen kan udrede det bedre end Løkke Rasmussen, som jo klart har meldt ud, at yderfløjene skal ikke styre Danmark.

@Ole Rasmussen, der er tre borgerlige partier i Danmark: Venstre, Konservative og Det radikale venstre. Liberal alliance kunne udvikle sig til et borgerligt parti. - måske, engang, hvis såfremt osv.

Dansk Folkeparti er ikke og bliver aldrig et borgerligt parti. DF er nationalsocialdemoktater.

Er det ikke lidt vildt at forvente originale politiske tanker fra em venstremand? :o
@Jens Winther - DF er racister og racisme er ikke en socialdemokratisk værdi, de synes beklageligvis bare at lefle for DF for magtens skyld. En misforståelse ... Liberal Alliance - borgerligt parti? Næppe. De er fundamentalister, jo.

Ole Rasmussen

Fra hvem kan vi forvente politiske tanker? Mette Frederiksen næppe? Hun er omgivet af omsorgsfolk for at kunne klare jobbet. Kan de blå?

Ole Rasmussen

Har undret mig over i aften om Mette Frederiksen har nogen tanker om det danske samfund i fremtiden? Eller er det bare blær? Kvinden er jo ret anonym for tiden.

Helle Walther

Mette Frederiksen har sammen med journalist skrevet bog om sine politiske tanker og værdier, det samme har ret mange af de nuværende S ministre. Og Mette F. er i allerhøjeste grad nærværende, i Berlingske, på TV osv, imorgen får Godhavn drengene deres undskyldning, de kommer til Marienborg kl 9., der har været møde med arbejdsmarkedets parter om pension til nedslidte. Hun har besøgt Merkel. Hun skal snart mødes med Trump. Der er sommergruppe møde på Marienborg d. 14.8, det kører derud af. og så har hun vel som alle andre efter hård valgkamp haft behov for lidt ferie med familien, en menneskeret og en nødvendighed, hvis man skal overleve og kunne levere i politik. Fogh så man aldrig i arbejdstøjet, fra FT lukkede til det åbnede,kun lidt overdrevet, han var i Frankrig og kørte rundt på cykel med god ven. pia K rasede, men andet skete der ikke og han sad fra 2001 og til 2009, uden nogen kvækkede.

Ole Rasmussen

"Christopher Arzrouni, Kristian Jensens mangeårige (stærkt højreorienterede, OR) rådgiver, forklarer, hvorfor han i flere medier angriber V-formand Lars Løkke og forsvarer sin forhenværende chef." citat JP. Meget andet end ubrugeligt spin er hvad man kan forvente at få af politiske rådgivere, og jo flere man har, desto mere forvirrende bliver det at holde styr på dem, inden det ender med at det er rådgiverne som ryger i totterne på hinanden, og politikerne! Får de en lang næse sp, Kristian Jensen. Jeg forstår Mette Frederiksen mere eller mindre personligt har ansat 22 rådgivere til hendes ministre?

Helle Walther

Der er nogle regler her og de er fulgt, hverken mere eller mindre, det gælder også lønnen. Den tidligere regering havde samme antalråd givere. I dag er rådgivere nødvendige for ministre, fordi de skal være på og opdaterede hele tiden, ellers rendes de over ende af embedsmændene.

Ole Rasmussen

Kære Helle Walther. Jeg kan forstå du er trofast socialdemokrat og det er okay. Problemet er måske, at du som ensidig kommentator til mine meninger glemmer at nuancere. Jeg så til aften vor Justitsminister, som nu nærmest vil lukke grænsen til Sverige fordi vi skal føle os trygge. Vore naboer er fjenden. Jeg er kun utryg ved vore ministre, som nu skal rådgives af en sæt meningsdannere ikke af virkeligheden. Han stod ellers så pænt dér i en velstrøget skjorte, lignede et fugleskræmsel, og gjorde mig bange for fremtiden.

@Ole Rasmussen, ja, både statsminister og justitsminister har tilsyneladende tabt sutten!

Man kan glæde sig over, at bombemanden ser ud til at være svensker. Havde han været fra Slagelse eller Horsens, skulle der vel indføres (grænse)kontrol ved Valby Bakke eller ved Storebælt.

Det forlyder, at "bomben" har været af samme størrelse som er alm. rugbrød og at den mistænkte svensker er ustraffet. Hvis en grænsekontrol skal kunne finde og afsløre sådanne bombemands-kandidater, skal der vel indføres 100% grænsekontrol med kropsvisitation og langvarige psykologiske samtaler med samtlige grænsegængere. Det vil ikke vare længe inden køen overstiger adskillige km ved samtlige grænseovergange!

Hvis hverken statsminister eller justitsminister har mere omløb i hovedet end deres udtalelser i denne sag antyder, så er der god grund til at danskerne er bange!

Susanne Kaspersen og Niels østergård anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Så er det godt, jeg er helt tryg ved omtalte Rossen som stabschef og rådgiver. I modsætning til tidligere statsminister, kunne Mette F aldrig tage på ferie og overlade sit parti i kaos. Og så klynke bag efter og ..... det er så ynkeligt at se Løkkes håndtering af eget makværk nu.

Helle Walther

Og jeg tror ikke på grænsekontrol permanent, men jeg tror der i en periode etableres nogle redskaber, som holder øje med bestemte typer, som kan skabe uro, som de har gjort det i Sverige.

Ole Rasmussen

Han kunne skrive en bog om Grønland. Jeg forstår, Mette Frederiksen mener det er okay at sælge dele af Grønland? Lidt kryptiske udmeldinger vi får.

Helle Walther

Grønland er ikke til salg, og Mette F har håndteret den sag til ug med kryds og slange.

Ryan Klitholm

Lars Ulykke og hele hans lille persons alt for store selvforståelse kan rummes i storhedsvanvid. Det er DK's ringeste statsmand i nyere tid. Venstre, find dog en formand, som kan se ud over egen navle, og i det mindste bidrage til løsningsmuligheder på verdens reelle udfordringer.

Bertel Bertelsen

Napoleon Bonaparte udråbte sig selv til kejser. Jacob Elleman udråbes af Uffe via gamle medievenner. Slaget er langt fra afgjort om formandsposten i Venstre, noget af det Venstrevælgere hader er opkomlinge. Utroligt naivt at føre Venstremedlemmerne bag lyset ved at proklamere og promovere sig inde stemmerne er talt op. Hvor er demokratiet i Venstre? Det hviler vel på flertalsafgørelser endnu?. Preben Bang Henriksen som formand og Kristian Jensen som næstformand, ville være det rigtige valg.