Hvis Lars Løkke kan slippe afsted med at opfinde en boller i karry-pizza, så er alt muligt

Ugerevyen giver dig et stærkt idiosynkratisk overblik over de mest interessante begivenheder i ugen der gik. I denne uge kunne alle være gået lidt roligere på weekend, hvis det ikke lige var for ...
En mand, der kan udtænke en boller i karry-pizza, som bliver en folkelig succes, skal man ikke afskrive alt for tidligt.

En mand, der kan udtænke en boller i karry-pizza, som bliver en folkelig succes, skal man ikke afskrive alt for tidligt.

Jakob Dall

Moderne Tider
31. august 2019

Hvis bare det lyn, der onsdag nat slog ned på en mark ved Jerslev i Nordjylland og dræbte fire køer, havde været ugens værste ko-relaterede nyhed, kunne ledelsen på Aarhus Universitet være gået roligere på weekend. Men det var det ikke.

For denne uge afslørede Information, at universitetets forskere havde ladet landbrugslobbyen skrive afsnit direkte ind i den allerede stærkt kritiserede rapport, som her i avisen har fået navnet ’oksekødsrapporten’. Formålet med rapporten var vel egentlig at afdække oksekøds klimaaftryk, men det ser nu ud til, at der også blev brugt en del kræfter på at tildække det.

Og hvis nu dét havde været ugens værste nyhed, kunne vi andre også være gået roligere på weekend. Men det var det ikke. For imens brændte Amazonas videre, og Brasiliens præsident, Bolsonaro, hånede Frankrigs præsident for ikke at have en ung kone, alt imens kinesiske militærkøretøjer rullede over grænsen til Hongkong, og Storbritanniens Boris Johnson gik til dronningen for at sikre nationen et mere direkte løb mod afgrunden.

Hvis man føler sig lidt forpustet, er det okay. Men så skal man huske, at der trods alt slipper lys igennem. Det kunne man læse i New York Magazine i en opmuntrende analyse oven på weekendens G7-topmøde, hvor der stod, at nok mukker Brasiliens Bolsonaro højt over, at andre stater har en holdning Amazonas, men efter Frankrigs Macron truede med at blokere en handelsaftale mellem Brasilien og EU, satte Bolsonaro alligevel militæret ind i kampen mod flammerne. Og det er vildt på flere måder.

For det første, fordi der for første gang blev vist politisk vilje til at bruge sanktioner mod lande, der skider på klimaet. Og for det andet, fordi det virkede.

Tout est possible, siger franskmændene. For håbet lever.

Det samme gør ånden fra historiens største dansk-franske levemand, og derfor begyndte danskerne denne uge at sige jadepenis.

Ja, det var det ord, vi tog i munden, et ord, der sætter tungen i arbejde og – modsat oksekødsrapporten – er præcis, hvad det udgiver sig for, nemlig en penis af jade. Nok lyder det som noget, Suzanne Brøgger engang har redigeret ud af et manuskript, fordi det var for åndssvagt, men gudskelov var ingen jadepenis for dum til prins Henrik.

Denne uge blev de solgt på auktion sammen med en masse andet eksotisk nips, som prinsen havde skrabet sammen gennem sine mange flotte år på kloden. Og på den måde sikrede en del danskere sig lidt royal stemning til kaminhylden, hele nationen fik smagt et nyt ord, og prinsens eftermæle stod stoltere end nogensinde.

Imens gik landets journalistiske spinatfugle og tyggede på, hvad de mon skulle skrive i Lars Løkkes eventuelle eftermæle, hvis nu han bliver vippet af formandsstolen. At det strammer til, blev tydeligt gennem ugen, hvor den ene venstremand efter den anden krævede formandens afgang, mens Claus Hjort stod som en anden komisk Ali og kaldte det mobning. Vi vadede i nyheder og analyser om opgøret i Venstre, og med det pres skulle man tro, at alle andre venstrefolk end Lars Løkke kunne gå roligt på weekend. Men sådan var det ikke.

For torsdag kunne Information fortælle, at pizzeriaet La Cantina i Løkkes hjemby, Græsted, har en Lars Løkke-pizza på menuen, og at det er Lars Løkke selv, der har bestemt fyldet, og at det fyld består af kødstrimler, ost, løg, friske tomater, karry, chilli og dressing, og at det i øvrigt er en indbagt pizza, og at den utroligt nok er spisestedets allermest solgte. Tout est possible … øh, jeg mener jadepenis!

Her må de oprørske lokalformænd begynde at ryste i bukserne. At Lars Løkke kan slippe afsted med at opfinde en slags boller i karry-pizza og ligefrem få succes med den, viser, hvor stærkt han har fat om folkesjælen.

Pludselig stod de oprørske venstrefolk som køer på en mark ved Jerslev, der så tordenen rulle ind over. Med mindre de tropper op til weekendens hovedbestyrelsesmøde med den politiske verdens svar på en pizza toppet med en hel meter medister i perfekt spiralform på et leje af grønlangkål, så ved jeg godt, hvordan det her ender.

Ugerevyen

Ugerevyen giver dig et stærkt idiosynkratisk overblik over de mest interessante begivenheder i ugen der gik. Vi dækker både indland, udland og dyrenes verden.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Gad vide om det lille pizzaria i Græsted nu afmonterer den forhenværende indbagte formandspizza?
Skøn ugerevy ;-)

Nope Eva, det var vist i 'Bagklog' tidligere på dagen, det forlød - absolut ikke... ;)
Alletidedes salgssucces i Græsted;)

Eva Schwanenflügel

Katrine, man må næsten få et turistvisa til Græsted for at få en smagsprøve på Løkkes halve UFO ;-)