Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: Næstekærlige Inger var død i 10 minutter, og så levede hun 28 år mere

Hun passede på alle omkring sig – dyr, børn og voksne. Inger Kristensen havde altid et trøstende ord og et ekstra måltid mad til mennesker, der havde brug for det. I oktober sidste år blev hun stukket ihjel af en nabo, der var forelsket i hende
Inger Kristensen med sønnerne Bo og Jan

Inger Kristensen med sønnerne Bo og Jan

Privatfoto

24. august 2019

Inger var kun syv år gammel, da hun midt i 1950’erne bankede på folks døre og spurgte, om hun måtte passe deres børn. Selv om hun ikke altid lige kunne huske, hvor barnevognene skulle afleveres igen, trillede hun stolt rundt i villakvarteret i Horsens. Og uden at spørge sine forældre om lov, meldte hun sig tidligt ud af realskolen. Hun ville hellere passe børn.

Da hun var 19 år, mødte hun den rødhårede skibskok Vagn på en bytur. Han faldt pladask for høje, slanke Inger med det mørke hår. Men hun afviste ham, fordi hun var forelsket i en anden mand, der dog forlod hende efter at have gjort hende gravid.

Vagn erklærede hende igen sin kærlighed og tilbød at være far for den lille dreng. De fandt sammen, og med sin lille dreng på armen blev Inger i 1968 gift med Vagn.

Inger Kristensen

 • Født Jørgensen, den 16. august 1948 i Horsens.
 • Gift med Vagn i 1968.
 • Dagplejemor i både Horsens og Årup.
 • Mor til Lars (1968), Bo (1971), Jan (1975), Britha 1977, Louise (1984), Christina (1985) og Rebekka (1990).
 • Bedstemor til 14 børnebørn.
 • Aktiv i en række frikirker, de sidste ti år i Frikirkecenter Frederikshavn.
 • Død den 26. oktober 2018 i Frederikshavn

De første år boede de i en lille kold lejlighed, hvor de blandt andet holdt sig varme ved at have en herreløs hund liggende i sengen. Senere blev familien udvidet med utallige hunde, katte, marsvin og fugle, og da Vagn og Inger fik et større hus, var der ofte ekstra gæster ved aftensbordet.

Familien gav gerne husly til børnenes kammerater, og de havde i en periode også en blind mand boende og senere et ægtepar med tre børn. De tog også en grønlandsk dreng i pleje. Derudover fødte Inger i alt syv børn hen over mere end 20 år: Efter Lars og Bo kom sønnen Jan og derefter fire døtre, Britha, Louise, Christina og Rebekka.

»Bo er hos Jesus«

I 1980’erne blev familien ramt af flere tragedier: Først fik Lars lymfekræft, og da han var kommet sig, døde lillebroren Bo af leukæmi. Forældrene gik nærmest i opløsning af sorg, men børn og voksne talte ikke om det. »Bo er hos Jesus,« sagde Inger bare, når de mindre søskende spurgte.

Men i 1989 købte parret et stort hus i Årup på Fyn og startede på en frisk. Vagn fik arbejde på en elektronikfabrik, mens Inger blev en populær dagplejemor. Hun kunne klare selv de mest urolige børn.

42 år gammel og fire måneder henne i graviditeten med barn nummer syv, faldt Inger om med en hjerneblødning, mens hun var ved at putte de to mindste piger. På turen med ambulancen til Odense Hospital var Inger død i ti minutter. Efter genoplivning og en omfattende hjerneoperation, bad lægen familien om at sige farvel, da chancen for overlevelse kun var tre procent, og både hun og barnet sandsynligvis ville være hjerneskadede.

Efter operationen kunne lægerne ikke få Inger tilbage til bevidsthed. Først da Vagn tog alle børnene med ind på stuen, og de legede og larmede ved hendes seng, slog hun øjnene op. Nogle måneder efter fødte hun datteren Rebekka ved kejsersnit – pigen fejlede ingenting, hvilket lægerne kaldte et mirakel.

Inger derimod var lammet i den ene side og fik tilkendt førtidspension, men hun trænede sig stædigt op og fik et deltidsjob med rengøring.

Pengene i hjemmet var få, selv om forældrene var gode til at få dem til at strække med hvidkålssuppe, grøddage og genbrug. Og familien klarede sig altid, selv når gaverne til jul var på nippet til at blive aflyst.

Inger inddrog gerne Vorherre, når hun skulle forklare medgang og modgang eller forsøge at indgyde andre mod. »Gud kommer aldrig for sent,« var en af Ingers faste formuleringer. »Materielle goder skal vi ikke have med herfra,« var en anden.

Stukket med køkkenkniv

I 2007 flyttede ægteparret til Frederikshavn med de to yngste døtre, hvor datteren Louise i forvejen havde bosat sig. Storesøster Britha fulgte efter. Kort efter flytningen fik Inger endnu en hjerneblødning, og familien fik igen at vide, at de skulle sige farvel. Men igen kom Inger sig med støtte fra døtrene og Vagn. Da han fik konstateret Parkinsons sygdom og i 2014 flyttede på plejehjem, fik Inger en lejlighed 300 meter derfra, så hun kunne besøge ham flere gange om dagen.

De sidste ti år af sit liv var Inger aktiv i frikirken Frederikshavn Kirkecenter, hvor pastoren kaldte hende ’en solstråle’. Hun lavede mad til hjemløse i julen, serverede sin berømte hjemmebagte kringle og arbejdede i kirkens genbrugsbutik.

I efteråret 2018 inviterede hun en ensom 64-årig mand fra sin opgang med hen i kirken, men manden blev forelsket i hende, og da hun afviste ham, begyndte han at forfølge og true hende. Trods talrige henvendelser til politiet, lykkedes det ikke at få et tilhold.

Og en onsdag i slutningen af oktober stak han Inger i halsen med en køkkenkniv ud for hendes hjem, så hun døde. Manden er stadig varetægtsfængslet i sagen. Han erkender at have stukket Inger, men nægter sig skyldig i drab.

I menigheden og familien sørger de stadig, selv om de tror på, at Inger er hos Jesus.

Serie

Et liv er forbi

På denne plads fortæller vi hver uge om en afdød person på basis af samtaler med de pårørende.

Hvis du har mistet en, som du synes, at Informations læsere bør kende til, så skriv til modernetider@information.dk.

Seneste artikler

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Ole Frank
 • Estermarie Mandelquist
 • Flemming Berger
 • Peter Tagesen
 • Randi Christiansen
 • Anne Schøtt
 • Torben Skov
 • Steffen Gliese
 • David Zennaro
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Viggo Okholm
 • Ivan Mortensen
 • Carsten Mortensen
 • Lise Lotte Rahbek
 • Erik Karlsen
Ole Frank, Estermarie Mandelquist, Flemming Berger, Peter Tagesen, Randi Christiansen, Anne Schøtt, Torben Skov, Steffen Gliese, David Zennaro, Maj-Britt Kent Hansen, Viggo Okholm, Ivan Mortensen, Carsten Mortensen, Lise Lotte Rahbek og Erik Karlsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Christensen

Tak nok engang for de her livshistorier, denne her om Inger slår næsten alt, utroligt hvad der kan ske i i og med et liv.

Ole Frank, Benta Victoria Gunnlögsson, Claus Nielsen, Torben Skov, Flemming Berger, David Joelsen, Kim Houmøller, Ete Forchhammer og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar

Vanvittigt fascinerende men sørgelig historie. En brav kvinde der virkelig kendte til modgang og livsglæde mod alle odds.