Læsetid: 3 min.

Den Røde Vinskole: Kunne en vin tage en flot uniform på, så gjorde cabernet sauvignon det

Ugens vin er en maskulin type. Rank og struktureret. Den er et universalt synonym for tidløs og klassisk vin. Ugens vinskole byder på Cabernet sauvignon og eleven Merete Pryds Helle fremlægger overfor læreren sit forhold til rødvin
Ugens vin er en maskulin type. Rank og struktureret. Den er et universalt synonym for tidløs og klassisk vin. Ugens vinskole byder på Cabernet sauvignon og eleven Merete Pryds Helle fremlægger overfor læreren sit forhold til rødvin

Sofie Holm Larsen

31. august 2019

Du er en god venstreorienteret. Du kan akademisere over Trump, Brexit og formandsopgøret i Venstre. Men du ved intet om den rødvin, du bæller, mens du vender hele verdenssituationen. Det skal der laves om på nu. Den Røde Vinskole gennemgår henover efteråret de 13 vigtigste blå druer.

Sommelier Nana Wad guider henover efteråret venstrefløjen gennem de 13 vigtigste rødvinsdruer – og vi begynder med Cabernet sauvignon.

Ugens lektion: Cabernet sauvignon

Ham her kender de fleste. Cabernet sauvignon er en maskulin type og et universalt synonym for tidløs og klassisk vin.

Dens arnested er det fornemme Bordeaux i det sydvestlige Frankrig, hvor den har lavet adstadig rødvin til generation efter generation af cigarrygende herrer og mandlige akademikere. Druen har en tyk skal, og i skallen sidder både farvestof og tannin – det, vi populært kalder garvesyre. Man plejer at sige, at den har duft og smag af cigaræske, men da de færreste har spist en cigaræske, vil jeg hellere pointere dens umiskendelige duft og smag af solbær.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jørgen Wind-Willassen

"Ugens vin er en maskulin type. Rank og struktureret. Den er et universalt synonym for tidløs og klassisk vin"
Hold da op for en gang vrøvl.
Mage til selvfed snik snak skal man da lede længe efter.
Prøv lige at vende skråen:
Ugens vin er lidt halv feminin. Slap og rodet. Provinsiel i udtrykket og lidt af en døgnflue i smagen.
Hvordan lyder det ?
Ups den går vist ikke.

Søren Kristensen

Opdagede en Valpolicella Ripasso Le Arche, til en halvtredser i Føtex forleden. Det var selvfølgelig en fejl. Købte yderligere to flasker den følgende dag, men så gik den heller ikke længere. På tredjedagen var prisen korrigeret til 150 kr. for to. Det vigtigste vinråd må være at slå til når tilbuddet er der - og det kommer altså ikke an på druen, men på smagen.

Jeg undrer mig over manglende på sammenhæng. Første og anden uge importeres der vin fra USA og Chile, mens man endelig i tredje bliver opsagt på målgruppen og bliver i Rhone for bæredygtigheden skyld. Det ville klæde at gøre det hele vejen igennem serien. Vi skal gerne kunne stå på mål for vores forbrug.