Læsetid: 26 min.

Samme turbulente barndom: Hun blev socialrådgiver, han slog sin far ihjel

Han voksede op i et misbrugshjem og var anbragt otte forskellige steder, inden han fyldte 18 år. Senere blev han hashmisbruger, fik en psykose og stak af fra psykiatrisk afdeling igen og igen. I dag er han lukket inde på retspsykiatrisk afdeling på ubestemt tid. Her er fortællingen om Nicklas og om et drab, der måske kunne være undgået
Nana Martine spørger i dag, hvorfor det kun var hende og ikke også hendes lillebror, Nicklas, der havde den drift, der gjorde, at hun slap fri fra opvæksten.

Nana Martine spørger i dag, hvorfor det kun var hende og ikke også hendes lillebror, Nicklas, der havde den drift, der gjorde, at hun slap fri fra opvæksten.

Peter Nygaard

31. august 2019

I de tidlige, mørke morgentimer den 9. december 2015 gik en ejendomstekniker fra boligselskabet Løvvangen i Aalborg sin morgenrunde, da han fik øje på noget, der brændte på græsplænen uden for en opgang.

Han troede, det var et juletræ, men da han kom tættere på, blev han i tvivl. Var det en dukke? Han ringede til en kollega, der kom kørende i en golfvogn. De parkerede bilen et par meter fra ilden. Inde i flammerne kunne de se torsoen af en mand dækket af brandsår og nogle få steder kunne de skelne hans tatoveringer. Da en ambulance og politiet ankom kort efter, blev manden konstateret død.

I en lejlighed lidt derfra tittede en person ud gennem nedrullede persienner. To politimænd fik øje på slæbespor mellem liget og lejligheden og da de gik derind, fandt de en ung mand i færd med at vaske blod af gulvet. Han virkede forvirret og sagde kun en enkelt sætning:

»Han blev et monster.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anders Olesen
  • Steffen Gliese
  • Karen Grue
  • Lise Lotte Rahbek
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
  • Carsten Mortensen
  • Troels Ken Pedersen
Anders Olesen, Steffen Gliese, Karen Grue, Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Carsten Mortensen og Troels Ken Pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Jeg synes nu ikke overskriften passer.
Niclas var det eneste af børnene i søskendeflokken som ikke fik tidlig hjælp, og muligvis det af børnene, som havde allermest behov.

Anders Olesen, Birte Pedersen, Karsten Aaen, Anne Schøtt, Karsten Lundsby og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Artiklens overskrift passer jo aldeles ikke; det af børnene, der blev socialrådgiver har fået mere hjælp end f.eks. det andet barn i familien; Niclas fik slet slet ingen hjælp overhovedet! Også selvom det var ham, der havde mest brug for hjælp! F.eks. blev han ene og alene ladt tilbage med moderen, som drak, var på stoffer?, ligesom Niclas havde en meget kaotisk barndom...

Anders Olesen, Birte Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar