Læsetid: 7 min.

Sommeren hvor spillerne tog magten

Offentlige armlægninger mellem aktører som Neymar, Koscielny og Pogba og deres klubber har i de seneste uger demonstreret, at der er sket et magtskifte i toppen af fodboldverdenen
I denne uge gav Laurent Koscielnys uelegante, men også umisforståelige pres pote: Arsenal meddelte, at klubben har accepteret, at dens franske anfører kan vende hjem til Bourdeaux.

I denne uge gav Laurent Koscielnys uelegante, men også umisforståelige pres pote: Arsenal meddelte, at klubben har accepteret, at dens franske anfører kan vende hjem til Bourdeaux.

Glyn Kirk

10. august 2019

Det, man talte allermest om i den engelske fodboldverden i sommeren 1998, var ikke, at Manchester Uniteds manager Alex Ferguson havde forstærket sit hold med indkøbet af Jesper Blomqvist, Jaap Stam og Dwight Yorke og dermed tilføjet de endelige brikker til det mandskab, der i den efterfølgende sæson skulle erobre en historisk tredobelt triumf i form af mesterskabet, FA Cup’en og Champions League.

Ej heller blev der lagt særligt meget mærke til, at Liverpool lempede en 18-årig teenager ved navn Steven Gerrard op i førsteholdstruppen.

Nej, den største mediesaga sad i Holland og surmulede i skikkelse af en 1,93 meter høj tankcenterforward ved navn Pierre van Hooijdonk.

Den iltre targetman havde i den forgangne sæson nærmest ene mand hevet Nottingham Forest op i Premier League ved hjælp af 34 scoringer, og nu forventede han at blive belønnet for sine tjenester ved at blive tildelt et drømmeskifte til den hollandske storklub PSV Eindhoven, der ønskede at bygge sit angreb op omkring ham.

Problemet var bare, at Nottingham Forest ikke ønskede at sælge deres topscorer. Så de blokerede for handlen.

Og så gik van Hooijdonk i strejke.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu