Læsetid: 7 min.

Uroen i Hongkong presser både Kina og Vesten

Vesten er nødt til at finde en grænse for, hvor langt det vil lade sig presse til tavshed af Kinas økonomiske styrke, hvis ikke Kina skal opleve at have totalt frie hænder til undertrykkelse af intern kritik. Omvendt er Kinas økonomiske interesser i Hongkong for store til, at Beijing med en for hård adfærd tør risikere, at virksomheder og højtuddannede vender østaten ryggen
Sikkerhedsstyrker i Hongkong gør søndag klar til starten på den 10. protestuge i den kinesiske bystat. Uroen passer hverken den kinesiske ledelse eller de vestlige ledere, som ønsker at bevare et godt forhold til Beijing.

Sikkerhedsstyrker i Hongkong gør søndag klar til starten på den 10. protestuge i den kinesiske bystat. Uroen passer hverken den kinesiske ledelse eller de vestlige ledere, som ønsker at bevare et godt forhold til Beijing.

Emilio Navas

17. august 2019

Op mod to millioner demonstranter har været ude i Hongkongs gader for at vise deres utilfredshed med en foreslået lov, der skal gøre det muligt for borgere i bystaten at blive udleveret til retsforfølgelse i Kina.

Demonstranterne har bedt om vestlig støtte i deres kamp for at beholde de frihedsrettigheder, de har i Hongkong, men som kineserne på fastlandet ikke nyder godt af. Kort sagt vil de politiske aktivister i Hongkong holde det kinesiske styre på afstand.

Men hidtil har der ikke været en overflod af vestlige støtteerklæringer til Hongkongs aktivister. EU er ikke gået længere end at erklære, at »alle sider må udvise tilbageholdenhed og afvise enhver form for vold.«

I Danmark har udenrigsminister Jeppe Kofod forholdt sig tavs og er ikke gået længere end et tweet, hvor han erklærer sig enig med EU’s udmelding. Heller ikke den amerikanske regering har erklæret sin støtte til de aktivister, der lige nu demonstrerer af frygt for at miste de frihedsrettigheder, de deler med den vestlige verden.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu