Læsetid: 5 min.

Atlético Madrid har verdens bedste målmand, og hans navn er Jan Oblak

Når Atlético Madrid lørdag aften tager imod Celta Vigo på hjemmebanen Wanda Metropolitano, er det med verdens bedste målmand, Jan Oblak, mellem stængerne
Jan Oblak har vogtet målet for Atletico Madrid siden 2014. Og i sommer kunne han notere, at han havde hold sit mål rent i 119 kampe ud af 212.

Jan Oblak har vogtet målet for Atletico Madrid siden 2014. Og i sommer kunne han notere, at han havde hold sit mål rent i 119 kampe ud af 212.

Paul Hanna

21. september 2019

Den 26-årige, slovenske målmand, Jan Oblak, er en forrygende redningsmand for Atlético Madrid. Hans tal og statistikker er imponerende. Karrieren begyndte i Olimpija Llubjana, og efter en tur rundt om portugisiske Benfica samt en del udlejninger havnede han hos Diego Simeones Atlético Madrid i 2014.

Ved udgangen af juli i år havde Oblak holdt sit mål rent – de nærmest mytiske clean sheets – i 119 kampe ud af 212 for den madrilenske storklub. Men selv om Oblak er god, meget god, så går han faktisk imod den evolutionære strøm på målmandsposten.

Siden 1987 har International Federation of Football History & Statistics (IFFHS) hvert år kåret klodens bedste målmand. Oblak ligger lunt i svinget til at vinde prisen i år og dermed overtage tronen fra belgieren Thibaut Courtois. Vinderen findes af et panel bestående af 89 eksperter fordelt på seks kontinenter. Det særlige ved IFFHS er det omfattende datagrundlag, som fodboldspilleres fysiske præstationer vurderes på.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu