Læsetid: 3 min.

Bolsonaros guru er så tosset, at det forklarer en del om verdens tilstand

Beatles skrev ikke deres sange, det gjorde den tyske filosof Theodor Adorno, mener en gut, der hedder Olavo de Carvalho, og det ville jo ikke gøre noget, hvis det ikke lige var, fordi Brasiliens præsident anser ham som en politisk guru. Det er blevet tid til et tilbageblik på ugen
Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro, viser med al uønskelig tydelighed, hvad det kan give af problemer, når de kloge hoveder ikke er rigtig kloge.

Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro, viser med al uønskelig tydelighed, hvad det kan give af problemer, når de kloge hoveder ikke er rigtig kloge.

Andre Penner

14. september 2019

Det er klart, at selv de allerstørste ledere ikke kan vide alting og derfor må forlade sig på råd og inspiration fra kloge hoveder. Det er også klart, at det kan give problemer, når de kloge hoveder ikke er rigtig kloge. Kobler man den viden med det faktum, at Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro, har en piberygende YouTube-filosof som sin intellektuelle guru, så forstår man lidt mere af, hvorfor verden er fucked up.

Denne politiske tænker, Olavo de Carvalho kører en linje, der mikser alskens højredrejet konspiranoia, homofobi, kristendom og personlig frihed med 1800-tals-filosoffer i en overraskende populær meningssmoothie, og han krediteres blandt andet for ved sin anbefaling at have fået Bolsonaro til at vælge en udenrigsminister, der har kaldt klimaforandringer for et marxistisk komplot og advaret om, at heteroseksuelt samleje sikkert ville blive forbudt.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Grethe Preisler
  • Eva Schwanenflügel
  • Jørn Vilvig
  • Thomas Tanghus
Grethe Preisler, Eva Schwanenflügel, Jørn Vilvig og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Per Christiansen

Man mangler ord, og griner lidt, samtidig med at man vrider sine hænder.
Det er som om at verden er smittet med dumhed, uintelligens man bliver lidt bange.

Espen Bøgh, Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel og Bent Gregersen anbefalede denne kommentar