Læsetid: 4 min.

Center for Vild Analyse: Espersen klæder sig ud som det, han er. En hysterisk kælling

Måske er Søren Espersens gimmick ukomisk, fordi den fremstiller ham, som han faktisk er
Søren Espersens ordvalg antyder, at det at ’acceptere’ alle disse mærkelige mennesker næsten var mere, end man kunne forlange af almindelige, pæne folk. Men så kan det også være nok! Vi må vel i det mindste kalde folk, hvad vi vil.

Søren Espersens ordvalg antyder, at det at ’acceptere’ alle disse mærkelige mennesker næsten var mere, end man kunne forlange af almindelige, pæne folk. Men så kan det også være nok! Vi må vel i det mindste kalde folk, hvad vi vil.

Videograb fra Søren Espersens YouTube-kanal

14. september 2019

Komikeren Jonatan Spang lykkedes for et års tid siden med en ret fin parodi på den kønsdebat, der med jævne mellemrum ruller over skærme af forskellige slags. I en lille serie med navnet Menneske fra sted havde han omskrevet Astrid Lindgrens gamle klassiker Emil fra Lønneberg, så kønsstereotype og racistiske betegnelser var erstattet af mere neutrale og ikkevoldelige termer.

’Mennesket,’ som Emil nu hed, insisterede på ikke at blive sat i bås med sit gamle navn og fandt i øvrigt strukturelle forklaringer på de fleste af sine handlinger, når hans far truede med tæsk (hans ubetænksomme handlinger var forårsaget af patriarkalske og senkapitalistiske strukturer osv.).

Kammerat!

Parodiens komiske effekt kommer selvfølgelig fra overdrivelsen af de tendenser, der mere og mere dukker op rundt omkring – og fra muligheden for at grine ad alle de politisk korrekte typer, der går rundt og kloger sig på, hvad man nu må kalde både det ene og det andet.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Svennevig Christensen
  • Carsten Mortensen
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Lise Lotte Rahbek
  • David Zennaro
  • Katrine Damm
  • Jørn Vilvig
  • Kurt Nielsen
  • Grethe Preisler
Kurt Svennevig Christensen, Carsten Mortensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek, David Zennaro, Katrine Damm, Jørn Vilvig, Kurt Nielsen og Grethe Preisler anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nike Forsander Lorentsen

Jojo men. Når man skal rakke ned på en mand så er han en eller anden slags kvinde. Siger en hel del om hvordan dette patriarkat er skruet sammen af kvindeforagt.

Maria Olsson, Bjarne Bisgaard Jensen, Birte Pedersen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek, David Zennaro og Runa Bejstrup anbefalede denne kommentar

Ja, Qvinder har det helt forfærdeligt i dette verdens lykkeligste land. Selv lyresgulæringen på landets fodgængerfelter er fyldt med mænd. Hvornår stoppe denne racistiske foragt :-)

Nu har jeg i mit mere end et halvt århundrede lange liv, mødt mindst - om ikke flere hysteriske mænd end kvinder, så 'hysterisk kælling' pisser faktisk også mig af...
Måske kunne vi i Espersens tilfælde bare sige hysterisk nationalist og ytringsfrihedsfundamentalist, altså, som CVA også skriver, når det gælder hans og DF's ytringsfrihed, det står så jævnligt lidt anderledes til, når det gælder andres ret til at ytre sig, hvis det er udsagn DF ikke bryder sig om...

Kirsten Lindemark, Maria Olsson, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel og Boe Larsen anbefalede denne kommentar
Kirsten Lindemark

»Vi har en fri verden, hvor folk kan se ud, som de vil, og det har vi for længst accepteret,«
Sagde manden fra partiet, der kæmper mod fri ret til at bære det tøj man vil. Det kan man vel kalde ufrivillig tragikomisk.