Læsetid: 4 min.

Fokus på partnerdrab: Over hele Europa tæller man de døde kvinder

Partnerdrab på kvinder debatteres i disse måneder flere steder i Europa – i blandt andet Frankrig og Storbritannien. Anledningen er både tal, forskning og politisk bevågenhed
Den franske regering har lanceret en kampagne mod vold og drab på kvinder. Minister for ligestilling Marlène Schiappa har blandy andet annonceret en national høring, hvor 91 konferencer de kommende måneder skal sætte fokus på problemet. Problemet diskuteres i disse måneder flere steder i Europa. Heriblandt i Frankrig, Spanien og Storbritannien. 

Den franske regering har lanceret en kampagne mod vold og drab på kvinder. Minister for ligestilling Marlène Schiappa har blandy andet annonceret en national høring, hvor 91 konferencer de kommende måneder skal sætte fokus på problemet. Problemet diskuteres i disse måneder flere steder i Europa. Heriblandt i Frankrig, Spanien og Storbritannien. 

Moritz Thibaud/ABACA

21. september 2019

Den 1. september fik en beboer i Cagnes-sur-Mer i Sydfrankrig øje på en fod under en bunke skrald, grene og et gammelt tæppe. Den tilhørte en 21-årig kvinde ved navn Salomé. Ifølge politiet banket ihjel af sin partner, skriver BBC News. Ved stedet er der ud over blomster opsat et skilt med tallet ’100’.

Så mange kvinder er nemlig inklusive drabet på Salomé blevet ofre for partnerdrab i Frankrig i 2019. Det svarer til et partnerdrab hver tredje dag, og for at ære de dræbte kvinder opfordrede borgmesteren i Paris, Anna Maria Hidalgo, for tre uger siden til demonstration.

Deltagerne bar skilte med budskaber som »Handling hurtigt. Vi dør«, og de døde kvinders navne blev læst op, deres alder, antal børn og drabsmetoden: Kvalt. Brændt levende. Banket ihjel ... Tilhørerne græd. To dage efter blev tallet 100 brugt igen – denne gang i store røde typer på forsiden af avisen Libération. Og med sorte versaler henover: L’URGENCE (nødsituation).

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Brøndum

Den livsvarigt fængslede ubådsmorder bestormes af kvinder der vil være hans kæreste. Måske det kunne hjælpe lidt på dette problem hvis kvinderne fravalgte hans type som partner?