Læsetid: 9 min.

Kashmir: Stilheden ligger knugende over verdens farligste sted

Den indiske delstat Kashmir er under belejring. Gaderne er overtaget af militæret, og der slås hårdt ned på enhver kritik. Verdens ældste konflikt er igen brandvarm. Det truer ikke bare freden i regionen, men også Indiens fremtid som sekulært demokrati, og den har dybe historiske rødder
Indiske sikkerhedsstyrker patruljerer i gaderne i den kashmirske hovedstad, Srinagar, hvor indbyggerne i protest opretholder det udgangsforbud, myndighederne har ophævet for at signalere normalitet.

Indiske sikkerhedsstyrker patruljerer i gaderne i den kashmirske hovedstad, Srinagar, hvor indbyggerne i protest opretholder det udgangsforbud, myndighederne har ophævet for at signalere normalitet.

Sanket Wankhade/Hindustan Times/Getty Image

14. september 2019

Tyst, tyst, tyst. Det er ikke stilhed, man normalt forbinder med en brandvarm konfliktzone, men efter sigende skulle der være tyst som graven i Kashmirs hovedstad Srinagar for tiden. For selv efter at de indiske myndigheder har lettet på den undtagelsestilstand, der siden begyndelsen af august har lukket skoler og offentlige kontorer og forbudt enhver at forsamles i grupper, har mange lokale valgt at blive inden døre.

Det kan til dels skyldes frygt. Kashmir-dalen var i forvejen de mest militariserede kvadratkilometer på kloden, så det er vanskeligt at begribe, præcis hvor massivt det indiske militærs tilstedeværelse må opleves, efter at yderligere tusinder af sikkerhedsstyrker er sendt til den relativt lille bjergdal.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Jakob Trägårdh
David Zennaro og Jakob Trägårdh anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu