Læsetid: 4 min.

Kaspar Colling Nilsen: Den politiske tale er et redskab – ikke et kunstværk

Det nytter ikke noget at være formynderisk og depressiv, når vi taler om den grønne omstilling. Sådan siger forfatter Kaspar Colling Nielsen, der har fået job som taleskriver for den socialdemokratiske klimaminister Dan Jørgensen
Jeg er ikke blevet ansat som en eller anden excentrisk kunstnertype. Jeg skal være en medarbejder, der skriver taler, og der er en masse, der skal godkende og faktatjekke det, jeg laver, forklarer Kaspar Colling Nielsen om sit nye job som taleskriver for miljøminister Dan Jørgensen.

Jeg er ikke blevet ansat som en eller anden excentrisk kunstnertype. Jeg skal være en medarbejder, der skriver taler, og der er en masse, der skal godkende og faktatjekke det, jeg laver, forklarer Kaspar Colling Nielsen om sit nye job som taleskriver for miljøminister Dan Jørgensen.

Asger Ladefoged

14. september 2019

Hvad kan du bruge fra dit arbejde som forfatter i dit nye arbejde?

»En stor del af det at være forfatter er at redigere tekster og gøre dem mere skarpe og præcise. Jeg regner med, at det er meget af det, jeg skal bruge min tid på. Jeg skal ikke definere indholdet – det får jeg jo fra Klimaministeriet og ministeren, men jeg skal formulere det på en fængslende og interessant måde til det publikum, der er aktuelt i den enkelte situation.«

Har du skrevet taler før?

»Ja, jeg har blandt andet skrevet taler til Jens Erik Kristensen, da jeg arbejdede i Codan, men også for flere andre. Den sidste tale, jeg skrev, var for lederen for en forening, der hedder TUBA, som tilbyder rådgivning til børn og unge i alkoholfamilier. Han skulle holde en tale på Christiansborg.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Her kunne man god skrive et eller andet om at det var rart og vedkommende, hvis politikere som især en type som Dan Jørgensen selv skrev sine taler, men så var der jo så meget man kunne brokke sig over, så det vil jeg slet ikke begynde på.