Læsetid: 6 min.

Mellem politi og demonstranter sidder en pige i skudsikker vest og læser op af forfatningen

De seneste uger har i titusindvis af russere været på gaden i Moskva for at demonstrere mod, at en række oppositionskandidater var blevet forhindret i at stille op til det nyligt afholdte lokalvalg. Olga Misik, en 17-årig studerende, er blevet ikon på protesterne. Information har mødt hende i København
Jeg er aldrig bange til demonstrationerne. Det er svært at forklare hvorfor. Når jeg tænker på det eller ser billeder fra demonstrationerne i dag, ser det voldsomt ud, men det var ikke noget, jeg lagde mærke til, da jeg var midt i det, fortæller Olga Misik

Jeg er aldrig bange til demonstrationerne. Det er svært at forklare hvorfor. Når jeg tænker på det eller ser billeder fra demonstrationerne i dag, ser det voldsomt ud, men det var ikke noget, jeg lagde mærke til, da jeg var midt i det, fortæller Olga Misik

Alexei Abanin

14. september 2019

Der sidder en pige i en skudsikker vest på gaden i Moskva.

Hun sidder i skrædderstilling midt på asfalten, mens kampklædte betjente i høje snørestøvler og sorte hjelme med visir står bag hende og spærrer gaden for de demonstranter, som indtil for kort tid siden var på vej ned ad gaden. De har trukket deres stave. Mellem betjentene og de forreste demonstranter er der et par meter asfalt, og her sidder Olga Misik.

Hun læser op af den russiske forfatning, artikel 29 og 30 om ytringsfrihed og forsamlingsfrihed, og mens hun læser op, samler en gruppe af fotografer og journalister sig omkring hende. Det er søndag den 27. juli klokken 15.58.

Billedet er taget af den russiske fotograf Alexei Abanin til en demonstration mod det russiske styre. De seneste måneder har titusindvis af russere været på gaden i Moskva for at demonstrere mod, at 57 oppositionskandidater er blevet forhindret i at stille op til det lokalvalg, som blev afholdt i Rusland søndag.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Viggo Okholm
  • Christian Mondrup
  • Eva Schwanenflügel
  • Erik Karlsen
Viggo Okholm, Christian Mondrup, Eva Schwanenflügel og Erik Karlsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu