Læsetid: 4 min.

I retten: »Dagpengesystemet er jo lidt af en jungle«

Hver uge dækker Information en retssag som den udspiller sig i retslokalet. I denne er en ung kvinde tiltalt for at have snydt sin A-kasse for 42.669,69 kroner. I retslokale 18 i Københavns Byret forklarer hun, hvordan det gik til
En 30-årig kvinde er tiltalt for at have snydt sig til dagpenge, mens hun havde arbejde.

En 30-årig kvinde er tiltalt for at have snydt sig til dagpenge, mens hun havde arbejde.

Mia Mottelson

14. september 2019

»Det er ligesom at være til eksamen,« siger 30-årige M, da hendes forsvarer Lene Brinch Sørensen viser hende hen til vidneskranken midt i lokalet.

M er en høj og solbrændt kvinde i hvid skjorte og sorte slacks. Indimellem strammer hun det sorte hår i hestehalen med en nervøs bevægelse:

»Vi skal nok få dig i gennem,« siger hendes forsvarer, og fortsætter: »Om en time er det overstået.«

Tiltalte bestyrer en butik med hudplejeprodukter. Her har hun arbejdet i knap tre år, og netop hendes job er kernen i dagens retssag: Hun er anklaget for uberettiget mellem november 2016 og februar 2017 at have fået udbetalt 42.669 kroner og 69 øre i dagpenge – selv om hun arbejdede. Men det havde hun – ifølge anklagen – forsætligt undladt at oplyse sin a-kasse om.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Steffen Gliese
Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Gang på gang, siden 1970, er politikerne løbet fra deres løfte om, at samkørsel af registre, bare fordi vi fik CPR, ikke ville finde sted.

Carsten Wienholtz, Claus Nielsen, Flemming Berger, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel og Carsten Munk anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

ALT er efterhånden samkørt.
De ved, hvad slags tandpasta man bruger, om man bager kager i julen, om man har gigt i knæene, og om man ser for meget Netflix.
Fagre, nye verden :-(

Carsten Wienholtz, Claus Nielsen, Jonna Jensen, Steffen Gliese, Birte Pedersen og birgitte andersen anbefalede denne kommentar