Læsetid: 4 min.

I retten: »Du skal slet ikke sige noget til mig. Det giver ingen mening at sige undskyld«

Hver uge følger Information en retssag fra tilhørerpladserne: I lokale 19 i Københavns Byret er R tiltalt for at have slået en anden mand med flad og knyttet hånd
En midaldrende mand er tiltalt for vold i forbindelse med et skænderi om at køre på cykel på et fodgængerområde

En midaldrende mand er tiltalt for vold i forbindelse med et skænderi om at køre på cykel på et fodgængerområde

Mia Mottelson

7. september 2019

R er en lyshåret, midaldrende mand. Han sætter sig bag vidneskranken iført skjorte, korte bukser, træsko og AC/DC-strømper. Den 22. december kom han op og slås med en ung mand i en baggård i Thorsgade på Nørrebro, hvorefter den unge mand, Omar, meldte ham til politiet for vold.

Nu er den midaldrende mand tiltalt i sagen. De to er ikke enige om, hvad der skete, men begge forklarer, at Omar stod i gården og diskuterede med en ældre borger, som cyklede på en sti, hvor man ikke må cykle.

Ifølge R talte Omar meget grimt til den ældre borger, og derfor gik han over og blandede sig. På et tidspunkt skubber R til Omar.

»Det gør jeg for at få ham væk. Han var meget tæt på,« forklarer R og siger, at »sidste gang, jeg var i en diskussion, fik jeg nikket en skalle.« R afviser at have slået Omar. Tværtimod mener han, at Omar reagerer på skubbet ved at slå ham i hovedet »Og så bliver jeg sur,« siger han.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

"Da de to kommer ud foran Københavns Byret, går R hen til Omar: »Jeg vil gerne sige undskyld,« siger han og stikker hånden frem »Måske har jeg misforstået situationen.«

»Du skal slet ikke sige noget til mig,« svarer Omar vredt. »Det giver ingen mening at sige undskyld,« fortsætter han, mens R skynder sig at gå ud på Nytorv.

»Fuck dig, din bøsse,« råber Omar efter R."

Øv, det er bare øv.
En undskyldning bør accepteres, hvis den er reel.