Læsetid: 4 min.

I retten: »De tror måske, at jeg er ligesom min søn«

Hver uge følger Information en retssag fra tilhørerpladserne. I lokale 28 i Københavns Byret er 61-årige M tiltalt for at have forsøgt at smugle et simkort ind til sin søn i fængslet
Tiltalte nægter, at han vidste, at der lå et simkort i bukserne.

Tiltalte nægter, at han vidste, at der lå et simkort i bukserne.

Mia Mottelson

21. september 2019

M er 61 år. Han er nybarberet og har en nystrøget, stribet skjorte på med opsmøgede ærmer, så man kan se hans mørke hår på hans underarme og hænder.

M er tiltalt for at have forsøgt at smugle et simkort ind til sin søn i fængslet ved at pakke det ind i sølvpapir og lægge det i møntlommen i et par bukser. M nægter sig skyldig.

»Når dommeren kommer, skal du rejse dig,« forklarer M’s forsvarer, Mikael Skjødt.

»Okay,« svarer M forsigtigt.

»Det skal nok gå,« beroliger Mikael Skjødt.

M tager sine briller af og på, alt efter om han kigger på sin mobil eller rundt i retslokalet. Efter ti minutters tid går døren op, og retsformanden og to domsmænd kommer ind.

’Han har skiftet nummer mange gange’

M bliver bedt om at sætte sig bag vidneskranken. Her forklarer han, at hans søn på 33 år sidder i fængsel. I december sidste år fik M en besked fra sønnens advokat om, at sønnen manglede penge og tøj. Derfor gik M og hans kone ind på sønnens værelse – han boede hjemme på det tidspunkt – og samlede noget tøj sammen og lagde det i en sort plastikpose.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Ditlev Nissen
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Hans Ditlev Nissen, Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Da jeg læste det her, blev jeg først ked af det, så gal, så rasende! over at en anklager hos det danske politi spilder, ja spilder! rettens tid, og bruger skattepenge på at køre en sag som den her! Som i forvejen er megatynd!

Man føler sig helt hensat til Olsenbandens og kriminalkommissærens belæring af den unge betjent om at der lovlig kriminalitet og ulovlig kriminalitet, og al den lovlige kriminalitet, som de store banker, firmaer mm. begår, skal man bare lukke øjnene for, mens den kriminalitet som den lille mand begår, ja den skal forfølges med dobbelt styrke!