Læsetid: 2 min.

Den Røde Vinskole: I vinens verden er Petrus noget af et namedrop

Informations vinskole giver venstrefløjen rødvinen tilbage! I sidste uge gennemgik vi den maskuline cabernet sauvignon, og nu er turen kommet til hans kone: Den bløde, runde merlot, som Peter Brixtofte elskede så højt …
Informations vinskole giver venstrefløjen rødvinen tilbage! I sidste uge gennemgik vi den maskuline cabernet sauvignon, og nu er turen kommet til hans kone: Den bløde, runde merlot, som Peter Brixtofte elskede så højt …

Sofie Holm Larsen

7. september 2019

Du er en god venstreorienteret. Du ved alt om det meste, men intet om den rødvin, du bæller, mens hele verdenssituationen bliver vendt. Det skal der laves om på! Og først må du lære druerne at kende. Der findes et utal, men bare rolig – sommelier Nana Wad har udvalgt de 13 vigtigste:

Ugens lektion: Merlot

Sidste uges lektie var kong Cab., druernes imperialist over dem alle, og jeg håber, det gik godt med at få læst lektierne. Denne uges drue er en dame, om end den ofte forveksles med caberernet sauvignon.

Og det er ikke uden grund, for merlot kan betragtes som cabernet sauvignons kone. I hvert fald i hjemregionen Bordeaux, hvor den supplerer cabernet, når han bliver for stivnakket, streng og tannisk.

Så blødes der op med den runde, dybe, lidt blidere merlotdrue.

Merlots drueskind er ikke så kraftigt som cabernets, så den modner typisk tidligere, hvilket betyder, at den har mulighed for at udvikle en del sukker og knap så meget tannin (garvesyre) som sin mand.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Brøndum

Skønt at naturen ligefrem har frembragt en drue og en tilhørende vin til os småborgere, jeg føler mig helt beæret. Og så er kulturen endda så raffineret, at når småborgeren vokser efter sin hensigt og blive kapitalist, så kan han forblive tro mod sine rødder i Merlot - men blot skifte mærke til Petrus!