Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvem skal betale for mit nye tag – SOSU’eren på 2. sal eller alkoholikeren på loftet?

Jeg er havnet i en form for gentrificeringens ’catch 22’, skriver MS
Jeg er havnet i en form for gentrificeringens ’catch 22’, skriver MS

Mia Mottelson

12. oktober 2019

Jeg er et af de yngre middelklasserøvhuller i Københavns nordvestkvarter, som presser huspriserne op og driver alle de oprindelige beboere ud. En cafe, som sælger avocadomadder til 39 kroner, er lige åbnet længere nede ad gaden, og jeg bærer helt klart en del af ansvaret.

Nå, men vi skal have nyt tag i min andelsforeningen, hvor jeg – gud bedre det – sidder i bestyrelsen. Det har placeret os i en form for gentrificeringens catch 22.

Taget koster en formue, og vi har to muligheder for at betale. Vi kan tage et lån. Så stiger huslejen, og de sidste beboere med lavtlønsjob må flytte. Eller vi kan sælge loftarealet til en entreprenør, der laver det om til ejerlejligheder.

Problemet er, at en sød og voldsomt alkoholiseret mand har boet på et værelse på loftet i årtier, og jeg tør ikke tænke på, hvad der sker med ham, hvis han skal ud. Som altid ender problemerne altså med at trille ned til nogen, der har det værre end mig.

Skal de ende hos SOSU-assistenten på 2. sal eller alkoholikeren på loftet?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Mikkel Vuorela

"Men der går nok et år eller to, før håndværkerne rykker ind, og I den tid kan du og dine middelklassefæller lægge pengene fra jeres avocadomadbudget til side for til sidst at give jeres søde ven en ordentlig pose penge til et indskud til en lejebolig."
citat fra svar II

Sikke dog en gang feel-good ævl -
du ved vel lige så godt som alle andre, hvad der sker med ordentlig pose penge skænket til en alkoholiker.

Kim Houmøller

Vedligeholdelse koster mange penge. I min andelsbolig forening har vi sparet nogle få millioner op. Pengene skal gå til ny facade og vinduer. Et lån på 30 millioner oveni, og det hele skulle gerne hænge sammen. En yderligere huslejeforholdelse vil tvinge os pensionister væk, selv om vi har boet her et helt liv.