Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Er parkeringsbøder en fællesudgift?

En kvindelig bilist og mor til to har en diskussion med sin mand om, hvorvidt parkeringsbøder er et fællesanliggende
En kvindelig bilist og mor til to har en diskussion med sin mand om, hvorvidt parkeringsbøder er et fællesanliggende

Mia Mottelson

26. oktober 2019

Selv om vi er gift og har børn, har vi særskilt økonomi. Det letter os for en del konflikter om penge. Vi har så en fælleskasse til husleje, forsikringer, børn, husholdning – og bilen.

Bilen er selvfølgelig en fællesudgift. Men hvad med bøderne? Formelt er det selvfølgelig mit ansvar at køre og parkere lovligt. Men hovedparten af min kørsel er omvendt fælles: køre børn til ridning, købe ind etc. Og når vi er afsted sammen, er det jo tilfældigt, hvem af os der lige sidder bag rattet, og så er vi vel fælles om det – synes jeg.

Det mener min mand ikke. Han siger, det er mig, der laver p-bøderne, og derfor også mig, der skal betale.

Hvad siger I?

Svar I:

Ja, selvfølgelig er parkeringsbøder en fællesudgift. Det er sgu da småligt at påstå det modsatte. I den store hverdagstrummerum handler det om at få lortet til at fungere sammen, og det indebærer altså, at der fra tid til anden skal indløses nogle af de helt store p-billetter. De hører simpelthen til på driftsbudgettet, når man har bil – på linje med sommerdæk, 5W30 motorolie og sprinklervæske med citronduft.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Efter de første 3-4 parkeringsbøder er parkeringsbøder mest dovenskab, så svært er det heller ikke. Hvis parkeringsbøder er fællesudgift, hvilke andre bevidste trafikforseelser er så også fællesudgift? Fartbøder, køre over for rødt, spritkørsel, hasarderede overhalinger, ......

Det er de private parkeringsvagter der er de mest nidkære. Det er private parkeringsvagter der 3-4 gange har givet mig bøder for parkering jeg bevisligt havde betalt for, men dokumentationen var ikke HELT i orden. Sådan er det desværre, men uden parkeringsvagter i København og mange andre byer, vil det være helt umuligt at finde en parkeringsplads i et bycentrum.

Henrik Brøndum

Sørger han ikke for at du har dit eget køretøj? Det næste risikerer vel at blive delebil! Den slags kommer af alt for meget ligestilling.