Læsetid: 3 min.

Center for Vild Analyse: Mette Frederiksens hamster

Socialdemokratiet bryder deres valgløfter med et særligt touch
Hvor er den hamster, der får en verden, som kalder på radikale forandringer, til at se ud som om, der er brug for socialdemokratiske løftebrud?

Hvor er den hamster, der får en verden, som kalder på radikale forandringer, til at se ud som om, der er brug for socialdemokratiske løftebrud?

Ritzau

19. oktober 2019

Mette Frederiksens regering er kommet lidt mærkeligt fra start. Det kan næsten virke, som om regeringen har valgt ikke at ville indfri sine egne valgløfter.

Op til valget lovede Socialdemokratiet eksempelvis, at det skulle være slut med flere besparelser på uddannelses- og forskningsområdet. Nu forlyder det, at humaniora og samfundsvidenskab står over for de største besparelser nogensinde, hvis regeringens udspil til en finanslov går igennem. På samme måde med psykiatrien, der i valgkampen kunne se frem til et meget tiltrængt løft, men som igen må undvære.

Enhver ny regering vil have vanskeligheder ved at indfri sine løfter, især en mindretalsregering. Men det er, som om der er et særligt touch, når Socialdemokratiet viger fra løfterne. De ser som regel ud til at mene, at man er lidt af en idiot, hvis man ikke kan forstå, at det netop er socialdemokratisk politik at insistere på at gøre det stik modsatte af, hvad der for nylig var socialdemokratisk politik.

Så hvad er der på spil her? Hvordan tænker en socialdemokrat?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Hjerl-Hansen
  • David Zennaro
  • Christian Mondrup
  • ingemaje lange
  • Johnny Christiansen
  • Eva Schwanenflügel
  • Kurt Nielsen
Morten Hjerl-Hansen, David Zennaro, Christian Mondrup, ingemaje lange, Johnny Christiansen, Eva Schwanenflügel og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

jens christian jacobsen

Fine betragtninger om den forløjede socialdemokratisme. Tak for den.
Og hvor er så Enhedslisten og SF? I den strategiske hængekøje, selvfølgelig. Som så mange gange før.