Læsetid: 4 min.

Center for Vild Analyse: Dette er ikke et quid pro quo

Når man ikke siger, man har gjort det, har man ikke gjort det
Der skal så lidt til at bryde magien: en fortalelse, en misforståelse, en tilfældighed ... Trump er leveringsdygtig i det hele.

Der skal så lidt til at bryde magien: en fortalelse, en misforståelse, en tilfældighed ... Trump er leveringsdygtig i det hele.

Yuri Gripas

26. oktober 2019

Noget af det filosofisk mest interessante ved Donald Trumps præsidentskab i USA er utvivlsomt hans evne til at udfordre grænsen for, hvad man kan slippe afsted med at sige og gøre uden at blive hængt op på det. I visse tilfælde har Trump været meget tæt på at benægte det, enhver har kunnet konstatere med egne øjne.

Det seneste eksempel er skandalesagen om udnyttelsen af statslig militærstøtte til brug for egne, politiske interesser. Da en whistleblower havde advaret om, at Trump havde overtrådt sine beføjelser under en telefonsamtale med (hvad der viste sig at være) den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskij, reagerede det hårdt pressede Hvide Hus med at udsende en transskription af telefonsamtalen og fastholde, at den ikke indeholdt det, der stod i transskriptionen.

Det Hvide Hus insisterede nemlig på, at man ikke kunne påvise en direkte noget for noget-aftale i samtalen, på trods af at Trump meget tydeligt bad om en ’tjeneste’ efter at have beskrevet, hvor meget USA hjælper Ukraine.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Benno Hansen
  • Thomas Tanghus
  • Eva Schwanenflügel
  • Christian Mondrup
  • Trond Meiring
  • Kurt Nielsen
Benno Hansen, Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel, Christian Mondrup, Trond Meiring og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu