Læsetid: 3 min.

Fatter du heller ikke, hvor alvorlig Fortnite-katastrofen var? Vi har omregnet den til katastrofer, alle kan forstå

Som læser af Information forstår du med al sandsynlighed ikke, hvor apokalyptisk det føltes for børn og unge verden over, da computerspillet Fortnite gik i sort. Derfor har vi omregnet Fortnites nedbrud til nogle enheder, alle kan forstå
En kæmpe katastrofe ramte midt i efterårsferien, da verdens mest populære computerspil, Fortnite, brød sammen.

En kæmpe katastrofe ramte midt i efterårsferien, da verdens mest populære computerspil, Fortnite, brød sammen.

Linda Kastrup

19. oktober 2019

En kæmpe katastrofe ramte midt i efterårsferien, da verdens mest populære computerspil, Fortnite, brød sammen, og computerskærme simultant gik sort. Teenagere verden over gik i panik.

DR bragte overskriften ’Da Fortnite lukkede, stirrede Josefine i timevis ind i en sort skærm’, for hvad skulle unge som Josefine ellers gøre? Drikke varm kakao? Lave kastanjedyr? Tsk. Fortnite var hele hendes verden.

Som læser af Information forstår du med al sandsynlighed ikke, hvor apokalyptisk den sorte skærm føles, og hvilket chok, de unge har været udsat for. Derfor har vi omregnet Fortnites nedbrud til nogle enheder, alle kan forstå.

Fortnites sammenbrud svarer til:

1. At alle mænd i fyrreårsalderen, som går i cowboytøj og lægger an til at blive skilt, ikke længere kan få adgang til nogen som helst pornosider.

2. At du går på slankekur og ikke rører rødvin, sukker og gluten i en hel måned, hvorefter du træder op på badevægten og konstaterer, at du har taget to kilo på.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Makholm
  • Thomas Tanghus
  • Katrine Damm
  • Tom Hansen
  • Alvin Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
  • Hanne Ribens
  • Lise Lotte Rahbek
Niels Makholm, Thomas Tanghus, Katrine Damm, Tom Hansen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Hanne Ribens og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Sørensen

Hvorfor denne arrogante ironi? Hvorfor ikke bare anerkende, at Fortnite er væsentligt for mange?

Er Informations skribenter bedre end brugere af Fortnite?

Hvorfor denne ophøjede selvforståelse?

Claus Nielsen, Birte Pedersen og Sven Elming anbefalede denne kommentar
Charlotte Lorentzen

Hvorfor er du krænket? Hvorfor har du ingen humor?

Carsten Wienholtz, Steen K Petersen, Erik Winberg, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Caspar Christiansen, Morten Simonsen, Danny Hedegaard og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

@Charlotte Lorentzen, hvorfor tager du ingenting alvorligt? Hvorfor er det ikke en katastrofe for brugere af Fortnite, at deres liv går i sort?

Har du ret til at dømme dem latterlige? Har du ret til at grine af deres liv?

Birte Pedersen og Klaus Lundahl Engelholt anbefalede denne kommentar
Søren Nielsen

Jeg tror sgu da jeg vil prøve det spil.
Så er der to af Informations læsere, der spiller Fortnite.

Lisbeth Larsen, Carsten Wienholtz, Erik Winberg og Danny Hedegaard anbefalede denne kommentar
Torbjørn Methmann

Hvis artiklen er andet og mere end et (omfattende) katalog over skribentens nedladende fordomme om sine medmennesker, så fremgår det ikke så tydeligt af teksten, at jeg kan læse det.

En komiker må gøre grin med alt mellem himmel og jord. Den komiker der gør sig morsom ved at fremhæve at pigen på første række ligner en hest fordi hun har skæve tænder,
er bare en dårlig komiker. Vittigheder uden empati, sympati og inddragelse er ikke andet end mobning.

Lisbeth Larsen og Klaus Lundahl Engelholt anbefalede denne kommentar

Tak til redaktionen for at bringe lidt humor ind i denne ellers tragikomiske affære. Og til de forældre der synes det er en tragedie at Fortnite går ned i efterårsferien; ja det er det muligvis for jeres børn. Men det er da helt jeres egen skyld, hvis I placerer dem foran skærmen og ikke magter at foretage jer noget med dem i deres ferie.
Det er jeres opdragelse og indstilling den er galt med....

Carsten Wienholtz, Steen K Petersen, Birte Pedersen, Erik Winberg, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Christoffer Ahlers, Søren Nielsen, Henrik Thiesen, Danny Hedegaard, Torben Bruhn Andersen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

God humor, efter min mening. Jeg får næsten lyst til at tilføje, at hvis man ikke kan fange det, bruger man måske for meget tid foran skærmen. Muligvis i selskab med et spil, hvis mange mulige kvaliteter jo heller ikke just indbefatter humor... Just sayin' - næsten.

Carsten Wienholtz, Karsten Lundsby, Danny Hedegaard og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Allan Petersen

Børnene vælger at spille computer fordi det er sjovt og ikke fordi forældrene placerer dem foran computeren. De opbygger et fællesskab med andre om det, på samme måde som nogle af Informations læsere (at dømme ud fra indlæg) havde fællesskab med andre omkring at trille et tøndebånd.
I stedet for at latterliggøre hvad børn synes er interessant, bør man hellere deltage og selv vise interesse for spil og Youtube eller hvad de nu bruger tiden foran computeren på.

Andreas Gamél von Benzon

I det hele taget burde folk være optaget af meget andet end et computerspil, hvis nedbrud måske er tragisk for nogle børn, men som er en problematik, der blegner i sammenligning med virkelig meget andet. Og ja, jeg relativerer. Vi har kun en vis mængde kognitiv kapacitet og skal den virkelig bruges på at diskutere et computerspil?

Carsten Wienholtz, Erik Winberg og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Kenneth Jensen

Hvorfor ikke bare skrive at det er lige så slemt som hvis alle Clanbases Unreal Tournament Instagib servere var ned på én gang? :-)

Pernille Rübner-Petersen

Hvorfor ikke bare konstatere, at Fortnite-katastrofen for børn svarer til, hvis voksne ikke kunne se sidste afsnit af Game of Thrones.. Jeg tror også et par millioner havde stirret ind i skærmen en times tid eller to., - og dernæst forhåbentlig fundet på noget andet at lave.. eller smadret skærmen .. hm.. ak ja, tilværelsens ulidelige lethed..

I forhold til, hvad der ellers er af "gnidninger" lige omkring os, her i DK.
Så har vi, som vores altoverskyggende største problem, - skal der nu kommes is-terninger drink'sene, eller ikke.?
Det er humorister, vi har brug for, - ikke eksperter, - (de sidst nævnte, dem er der allerede nok af).
Husk: "De rige hjælper hinanden, og de fattige griner af hinanden."

Jeppe Lindholm

At vores børn og unge vokser op i Fortniteog andre virtuelle ekstrem voldelige miljøer er naturligvis slet ikke skadelig for deres realitets fornemmelse. Det siger ekspertisen jo. Så det er sikkert sandt. Ik. Og børne soldater findes da kun i Afrika. Det ved vi jo alle. Ik.