Læsetid: 6 min.

Ingen spiller bedre, presser bedre – og ingen bæres bedre af deres fans end Liverpool FC

Kontraangreb, genpres over hele banen og dominans. Liverpool FC’s nyvundne status som bedst i Europa og bedst hjemme i England er kulminationen på en historie, der tog fart for over ti år siden
Adam Lallana scorer Liverpool FC’s udlignende mål i Premier League-opgøret mod Manchester United på Old Trafford. Det uafgjorte opgør betyder, at klubben nu er ubesejret i 18 kampe i streg i Premier League.

Adam Lallana scorer Liverpool FC’s udlignende mål i Premier League-opgøret mod Manchester United på Old Trafford. Det uafgjorte opgør betyder, at klubben nu er ubesejret i 18 kampe i streg i Premier League.

Russel Cheyne

26. oktober 2019

Efter ni kampe i Premier League er Liverpool FC stadig ubesejrede og ligger suverænt i toppen af Englands dyreste liga. Sidste weekend klarede de 1-1 mod Manchester United på udebane. Søndag  den 27. oktober gælder det Tottenham hjemme på Anfield. Jürgen Klopps mandskab har skabt et image af uovervindelighed. De kværner fjender på aggressivt genpres og lynhurtige kontraer. Men de dominerer også deres kampe.

Hvor kommer det alt sammen fra?

Først var der italiensk fodbold. Så kom spanierne og deres opbyggelige tiqui-taca. Trenden blev mødt af reaktiv fodbold. Det handlede om at bryde ned. Og til sidst kom der hold, der prøvede det hele. De ville forsvare, holde på bolden og konstant fange fjenden på det forkerte ben.

Fra Italien, videre til Spanien, så Chelsea og til sidst Dortmund. Fra moderne calcio over tiqui-taca og turnover og helt frem til Liverpool.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

“Jürgen Klopps mandskab har skabt et image af uovervindelighed.”

Ja det er jo så Jürgen Klopps fortjeneste. Han gjorde det samme i Dortmund bare med et meget begrænset budget i en arbejderklub der rent faktisk ER en arbejderklub.