Læsetid: 7 min.

Jürgen Klopp og Liverpool er én kamp fra udødeligheden

Hvis Liverpool besejrer Manchester United søndag eftermiddag, vil Jürgen Klopps mandskab tangere rekorden for flest sejre på stribe i Premier League
Liverpools manager, Jürgen Klopp, har løftet holdet op fra tvivlens sump. I morgen vil det for alvor vise sig, om troen har virket.

Liverpools manager, Jürgen Klopp, har løftet holdet op fra tvivlens sump. I morgen vil det for alvor vise sig, om troen har virket.

Anthony Devlin

19. oktober 2019

Hvis der var nogen, der var til nar og grin i engelsk fodbold i december 2015, var det Jürgen Klopp og hans tropper fra Liverpool.

Som en flok lallende tåber stod de foran Anfields berømte endetribune The Kop med hinanden i hænderne og fejrede et 2-2-resultat på hjemmebane mod midterholdet fra West Bromwich Albion, som om de havde vundet mesterskabet.

Resten af fodboldengland kunne næsten ikke være i sig selv af bare moro. Se bare: Engang så mægtige Liverpool – reduceret til en karikatur af sin egen svundne storhed; et mandskab af så sølle standard, at det jubler over et enkelt point på eget græs mod det tredjebedste hold fra Birmingham.

Hvad der blev overset i latteren og hånen var motivationen bag den opsigtsvækkende gestus. Liverpools tyske træner stod ikke med sine spillere i hånden og jublede op mod Anfields hårdtprøvede tilhængere for at give resten af den engelske fodboldoffentlighed noget at grine af.

Han stod der for at vende stemningen i de demoraliserede omgivelser, han var kommet til.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu