Læsetid: 2 min.

Katherine Diez: »En bog er ikke nødvendigvis god, fordi jeg siger det«

Informations ugentlige interview om læsevaner er i denne uge med litteraturanmelder Katherine Diez, der hader at skulle anbefale en god bog. Der er ikke en ’one size fits all’-model inden for litteraturen, mener hun
Informations ugentlige interview om læsevaner er i denne uge med litteraturanmelder Katherine Diez, der hader at skulle anbefale en god bog. Der er ikke en ’one size fits all’-model inden for litteraturen, mener hun

Martin Greis-Rosenthal

12. oktober 2019

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Måske faktisk det mest pikerende spørgsmål, man kan stille mig. Lige så lidt, som jeg tror på Gud eller på en anden absolut sandhed, tror jeg heller ikke på, det giver mening, at alle skulle læse den samme bog. Af samme grund hader – stærkt, dog passende ord – jeg at blive bedt om at anbefale en ’en god bog’. En bog er ikke nødvendigvis god, fordi jeg siger det. Vi mennesker er forskellige; vi læser og sanser et værk forskelligt. Netop derfor er anmeldelsen af det også vigtig; ikke som udråbstegn, men som spørgsmålstegn!«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Marianne Ljungberg

Kære Katherine Diez, tak!!!

"Lykke-Per" er ikke nogen god bog - den er for selv-optaget. Pontoppidan har skrevet flere meget vigtigere bøger. Men hvor er det dejligt at du så klart relativerer det slidte begreb "stor litteratur", som uden videre er en uantastelig kode i de medier jeg læser.

Henrik Ljungberg