Læsetid: 2 min.

Maja Lucas: Læsningens epicentrum flytter sig hele tiden

I denne uge har Information spurgt forfatter Maja Lucas, romanaktuel med ’Gennem natten og vinden’, om hendes læsevaner. Hun finder ro i læsning – selv hvis hun må nøjes med en varedeklaration ved morgenbordet
I denne uge har Information spurgt forfatter Maja Lucas, romanaktuel med ’Gennem natten og vinden’, om hendes læsevaner. Hun finder ro i læsning – selv hvis hun må nøjes med en varedeklaration ved morgenbordet

Les Kaner

26. oktober 2019

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Det giver ikke meget mening at pege på én bog, synes jeg – det ville grænse til totalitarisme. Men jeg ville ønske, at alle undte sig at læse lyrik af og til. God lyrik er for mig at se sprogets og sprogkunstens arnested. Det lyder måske lidt mærkeligt, når jeg nu skriver romaner, men jeg føler mig ofte som en lyriker i prosaklæder.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Min læseglæde i barndommen blev for alvor vakt af Tolkiens Ringenes herre. Min lyrikinteresse begyndte med Morten Nielsens digte og fik ild med Søren Ulrik Thomsen. Senere kom Inger Christensen, Edith Södergran og Per Højholt til. Så blev jeg bjergtaget af den korte novellekunst i f.eks. Raymond Carvers Will You Please Be Quiet, Please? og Kjell Askildsens Thomas F’s siste nedtegnelser til almenheten. Senest har jeg været optaget af Tua Forsström og Marie Ndiaye. Læsningens epicentrum flytter sig hele tiden.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu