Læsetid: 16 min.

»Når jeg bliver spurgt: ’Hvad føler du lige nu,’ så går jeg helt i blank«

Grupper, hvor mænd mødes og snakker om problemer i parforholdet og på jobbet, er populære. Med #MeToo og den øgede opmærksomhed på køn, har mændene brug for et rum, hvor de kan tale frit og uden fordomme. Information har været i mandegruppe i Vanløse
Mandegruppen mødes hos terapeut Annette Jønsson i hendes ombyggede garage i Vanløse. Lau Korsgaard – i midten – fortæller om et pres på hjemmefronten efter en flirt i en brandert.

Mandegruppen mødes hos terapeut Annette Jønsson i hendes ombyggede garage i Vanløse. Lau Korsgaard – i midten – fortæller om et pres på hjemmefronten efter en flirt i en brandert.

Sarah Hartvigsen Juncker

19. oktober 2019

I en lille ombygget garage i et villakvarter i Vanløse sidder Jan, Lau, Jon, Rasmus, Henrik og Ask rundt om et sofabord. Annette Jønsson sidder der også. Hun er terapeut og forfatter. Og så er hun ekspert i mænd. I de næste tre timer styrer hun samtalen, som handler om alt fra sex og flirt til børneopdragelse og faderkomplekser.

Mandegruppens medlemmer er alle midt i livet. Omkring de 40-50 år. De mødes en gang om måneden i Annette Jønssons garage for at snakke om, hvordan de har det. Efter ti minutters fællesmeditation er det Lau, der lægger for. Han er blandt de yngste i gruppen og har halvlangt lyst hår og skæg.

Det første, Lau fortæller, er, at han er begyndt i et stressforløb i Københavns Kommune, hvor han blandt andet mediterer. Han sidder uroligt på stolen og taler hurtigt.

»Er du så blevet mindre stresset?« spørger Annette Jønsson.

»Ja. Eller nej, ja … nej,« svarer Lau hektisk.

Annette tager en tydelig dyb indånding for at få Lau til at gøre det samme.

»Og så er der også noget bølgegang derhjemme,« siger han så. »Men det er ikke lige en historie at komme med nu.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Morten Hjerl-Hansen
  • Steffen Gliese
  • Anker Heegaard
  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
  • Jens Flø
ingemaje lange, Morten Hjerl-Hansen, Steffen Gliese, Anker Heegaard, David Zennaro, Eva Schwanenflügel og Jens Flø anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er misvisende at kategorisere det som en mandegruppe, når der er kvinder til stede, uagtet deres fagposition. Det gør at manden ikke kan tale så frit som han ellers ville gøre i udelukkende maskulint selskab. Så hellere kalde det for gruppeterapi.

Morten Hjerl-Hansen, Kim Houmøller, Claus Nielsen og Ulla Søgaard anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Mandegruppe overvåget af en kvindelig 'ekspert i mænd'.
Det skal nok blive en 'fri og fordomsfri' samtale.

/O

ulrik mortensen, Flemming Berger, Morten Hjerl-Hansen, René Arestrup, Mogens Holme, Kim Houmøller, Claus Nielsen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar

Mandegruppe i en damegarage? A hvad? Det må være første april.

Det til trods er det vel fint at de herre har et sted at tale om frustrationer og andet der knager.

Maj-Britt Kent Hansen

Jamen, man må da håbe, at det er kvinden og journalistens tilstedeværelse, der får det hele til at virke lidt banalt. Og at det ville have været anderledes dybt, hvis de ikke deltog.

Ellers står det virkelig sløjt til.