Læsetid: 3 min.

I retten: »Det er meget vigtigt, at du ikke kommer tilbage til Danmark«

Hver uge følger Information en retssag, som den udspiller sig i retslokalet. I denne uge er en psykisk syg ung mand fra Slovakiet tiltalt i Københavns Byret for en række indbrud i bygninger, der tilhører Københavns Universitet – tilsyneladende uden at stjæle noget
En 31-årig psykisk syg slovak er tiltalt for en række indbrud og for at have stjålet 1.500 kroner.

En 31-årig psykisk syg slovak er tiltalt for en række indbrud og for at have stjålet 1.500 kroner.

Mia Mottelson

19. oktober 2019

Det er en ung mand, der faktisk slet ikke burde være her, som føres ind i retslokalet af to store betjente. 31-årige B kommer fra Slovakiet og har en udvisningsdom, som betyder, at han ikke må opholde sig i Danmark. Alligevel er han her og optager plads på en retspsykiatrisk afdeling.

Betjentene låser håndjernene op, så tiltalte selv kan tage sin kasket af og tage plads på anklagebænken. Et par minutter tidligere gav anklager og forsvarer hånd og vekslede ord som »varetægtsfængsling«, »udvisning« og »mentalerklæring«.

B hører stemmer og får antipsykotisk medicin. Han er tiltalt for gentangende gange at have brudt ind på en række ejendomme, der alle tilhører Københavns Universitet. Nogle af indbruddene er udført med saks. Andre gange er ruderne blevet knust. På intet tidspunkt er noget meldt stjålet, selv om politiet dog ved én af anholdelserne konfiskerede godt 1.500 kroner i sedler og mønter, som anklageren forsøger at bevise, at B har stjålet.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu