Læsetid: 3 min.

Den røde vinskole: Carménère skal tøjles, så du ikke bliver pinlig

I denne uge parkerer vi klimabevidstheden for en stund. For nu skal det handle om den franske udbryderdrue carménère, som gav sin familie fuckfingeren og rejste mod varmere himmelstrøg i Chile, hvor den gav sig ud for at være sin tvilling, merlot
I denne uge parkerer vi klimabevidstheden for en stund. For nu skal det handle om den franske udbryderdrue carménère, som gav sin familie fuckfingeren og rejste mod varmere himmelstrøg i Chile, hvor den gav sig ud for at være sin tvilling, merlot

Sofie Holm Larsen

12. oktober 2019

Du er en god venstreorienteret, som ved alt om det meste, men intet om den rødvin, du bæller. Det skal der laves om på, og først må du lære druerne at kende.

Sommelier Nana Wad har udvalgt de 13 vigtigste:

Lektion 7: Carménère

»Familien Bordeaux var en harmonisk flok på seks. Den bestod af cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, malbec, petit verdot og carménère. Men så brød carménère idyllen og rejste i 1800-tallet over Atlanten til Chile, hvor den – forklædt som merlot – satte stiklinger i den chilenske, lusefri jord. Som en enægget tvilling, der står stand-in for sin bror i hæren, lod carménère længe, som om den var merlot, og sådan blev vinen solgt.

Navnet carménère kommer af det franske ord carmin, som refererer til den smukke røde farve, druernes kronblade får på undersiden. Merlots kronblade er hvide, så noget var mistænkeligt. Tiøren faldt før eller siden, og i 1990’erne blev det officielt, at meget af den chilenske merlot faktisk var carménère. Og så blev den for alvor et hit, og Chile gjorde den noble franske drue til deres nationaldrue.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu