Læsetid: 3 min.

Skru ned for psykopatknappen

At der er noget under opsejling blev blot understreget af, at Nordkorea denne uge offentliggjorde en serie billeder af diktatoren Kim Jong-un, der red rundt på en hest på det hellige bjerg Baekdu, hvilket ifølge kommentatorer måtte betyde, at der var noget ekstraordinært på vej fra den kant
Kim Jong-un til hest på Nordkoreas hellige bjerg har ikke gjort forventningerne til den nærmeste fremtid mindre.

Kim Jong-un til hest på Nordkoreas hellige bjerg har ikke gjort forventningerne til den nærmeste fremtid mindre.

Korean Central News Agency

19. oktober 2019

Store teknologibosser som Elon Musk fra Tesla abonnerer på en dum idé. Den hedder simulationshypotesen og går ud på, at vi lever i en gigantisk computersimulation.

Man skal forestille sig, at vi i fremtiden bygger computere, der er så vilde i datakraft, at de kan lave simulationer komplet med atomer, celler, stjerner og selvbevidst liv og lade for eksempel evolutionen forløbe ad forskellige stier. Så vil man hurtigt stå med en hel række simulerede universer, men kun et enkelt ægte.

Og hvad er så sandsynligheden for, at vi lever i det ægte? Ikke stor. Nej, faktisk er det mere sandsynligt, at fremtiden allerede er indtruffet, og vi lever i en af de mange simulationer. Boom.

Ja, det er langt ude, men det er da et bud, som sætter mange ting på plads. Der sidder simpelthen nogle posthumane fremtidsvæsener og skruer på psykopatknappen, mens de studerer, hvordan vi reagerer. Det kan forklare fænomenet Trump, der bliver ved at eskalere.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • Fødevarestyrelsen Mørkhøj
  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
Ejvind Larsen, Fødevarestyrelsen Mørkhøj, Eva Schwanenflügel og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu