Læsetid: 3 min.

Har du vænnet ganen til syltetøjssød rødvin, er sangiovese ikke noget for dig

Det tager lidt tid at lære at elske den toscanske drue sangiovese. Lidt ligesom når man skal vænne sig af med sukker i kaffen. Svært i begyndelsen, men så falder alle brikker på plads, og du vil til evig tid beundre den sofistikerede italienske drue
Det tager lidt tid at lære at elske den toscanske drue sangiovese. Lidt ligesom når man skal vænne sig af med sukker i kaffen. Svært i begyndelsen, men så falder alle brikker på plads, og du vil til evig tid beundre den sofistikerede italienske drue
19. oktober 2019

Du er en god venstreorienteret, som ved alt om det meste, men intet om den rødvin, du bæller. Det skal der laves om på, og først må du lære druerne at kende. Sommelier Nana Wad har udvalgt de 13 vigtigste:

Lektion 8: Sangiovese

»Så kom vi syd for Alperne til verdens smukkeste vinland, Italien. Dagens lektion handler om sangiovese, en beundret toscaner, som betyder Jupiters blod. Ligesom hundeejere ligner deres hunde, ligner nogle vine deres landsmænd. Sådan en drue er sangiovese, der ligner en velklædt florentiner med slanke hænder, et klogt hoved og gode gener. Den kan ­dog, som alt andet, camoufleres med for meget fad eller med opblanding af franske druesorter, men de vinmagere, der gør sådan, bør skamme sig. De bør sammenlignes med plastikkirurger, der opererer unge pigers bryster.

For sangiovese er vidunderlig, som den er, og skal ikke molesteres for meget. Druen er høj på syre og rig på smag af violer, kirsebær og kirsebærsten. Den plantes i hele Italien, men hører hjemme i etruskerlandet, Toscana, hvorfra de mest kendte vine kommer fra.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Meget sjovt, for hvis der er noget, danskere forbinder med elsket italiensk vin - hvis det ikke lige skal være ’de fineste’ - er det da chianti!