Læsetid: 3 min.

Det er altså ikke i Danmark, vi finder verdens mest enestående biodiversitet

I denne uge inviterede Mette Frederiksen en lang række interesseorganisationer til møde om den dalende biodiversitet i Danmark. Situationen burde gøre os »rædselsslagne«, mener seniorforsker Rasmus Ejrnæs. Ikke fordi det truer menneskeracen som sådan, men fordi det truer muligheden for at mærke, at man lever
Først skal vi lave nogle politiske mål for, hvor meget plads vi vil give til naturen, og så der skal laves en lovgivning, der sikrer, at vi ikke bare lyver og fælder træerne alligevel. Det er meget enkelt, siger Rasmus Ejrsbo.

Først skal vi lave nogle politiske mål for, hvor meget plads vi vil give til naturen, og så der skal laves en lovgivning, der sikrer, at vi ikke bare lyver og fælder træerne alligevel. Det er meget enkelt, siger Rasmus Ejrsbo.

Jesper Voldgaard

9. november 2019

— Hvor bange skal vi være for biodiversitetskrisen?

»Ikke spor bange og samtidig rædselsslagne. Det truer ikke vores overlevelse og velstand, men det truer muligheden for at være en del af det under, som livet på Jorden er. Det handler om at kunne mærke, at man lever og ikke bare overlever. Vi mennesker har ikke så mange år her på Jorden, og biodiversitetskrisen truer vores mulighed for at mærke, at vi er en del af det vilde, spontane liv på Jorden.«

— Hvordan kan vi løse den?

»Det er forholdsvis nemt. Først skal vi lave nogle politiske mål for, hvor meget plads vi vil give til naturen, og så der skal laves en lovgivning, der sikrer, at vi ikke bare lyver og fælder træerne alligevel. Derudover skal der afsættes penge nok til, at det faktisk kan blive til virkelighed. Nu har regeringen jo lige holdt møde om det på Marienborg, og det er klart, at det er en politisk opgave. Det er politikerne, der kan sætte mål, lave love og lave budgetter. Derfor bekymrer det mig lidt, at Mette Frederiksen sætter en masse interesseorganisationer til at lave arbejdet for sig. Det er politikernes opgave.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Klaus Lundahl Engelholt
  • Anders Reinholdt
  • Carsten Munk
  • Søs Jensen
  • Anker Heegaard
  • Lise Lotte Rahbek
David Zennaro, Klaus Lundahl Engelholt, Anders Reinholdt, Carsten Munk, Søs Jensen, Anker Heegaard og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu