Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Min bror vil holde sit bryllup skjult for vores mor – og have mig til at tie

Skal jeg være en loyal bror eller en loyal søn, spørger en lillebror
Skal jeg være en loyal bror eller en loyal søn, spørger en lillebror
Moderne Tider
30. november 2019

Jeg er i den uheldige situation, at der desværre ikke er så mange i min familie, der er på talefod. Heldigvis taler jeg med de fleste, men det har nu sat mig i et dilemma.

Til sommer skal min storebror giftes. Stort bryllup med 100 mennesker og hele familien – bortset fra én: vores mor. Min bror og hun har nemlig ikke set hinanden i snart et år. De sidder på hver deres side og er stædige og sårede over en konflikt.

Da jeg fik den glædelige nyhed om brylluppet, bad min bror mig holde det hemmeligt for min mor, og det er mit problem: Vores mor finder jo nok ud af det på et eller andet tidspunkt og vil da ikke kun være såret over ikke at være inviteret med til brylluppet, men også føle sig ført bag lyset af mig. Så skal jeg være en loyal bror eller en loyal søn?

Svar I:

For det første: Hvis din bror er stædig nok til at holde bryllup uden jeres mor, må han også være voksen nok til at fortælle hende det. Selvfølgelig kan man ikke holde sådan et lille arrangement med 100 gæster hemmeligt – og han er en idiot, når han insisterer på din tavshed og dermed tvinger dig til at vælge side i konflikten. Som minimum bør du have lov til at informere hende. Det skal du gøre klart for ham.

For det andet: Din bror bør invitere jeres mor til brylluppet. Jeg ringede til min mor, og hun er enig. At holde hende udenfor vil være en alvorlig optrapning af konflikten, som din bror med ret stor sandsynlighed vil fortryde senere i livet.

Hvad han til gengæld næppe nogensinde vil fortryde er at have taget det første skridt til eventuel forsoning. Hjælp ham til at forstå det – så er du både en loyal bror og en loyal søn.

— Jon Faber

Svar II:

Kære storebror

Først: Tillykke med dit kommende bryllup. Kærlighedsfester kan vi ikke få for mange af.

Og så til sagen: Det var jo egentlig din lillebror, der skrev til Informations brevkasse for at få et råd i den vanskelige situation, han står i, men det er dig, der har sat ham i en i en klemme, hvor han potentielt også ender i konflikt med jeres mor.

For det er ikke konfliktskyhed, du udviser. Det er konfliktforskydning. Det er ikke i orden, mester. Jeg ved intet om den konflikt, der betød, at du og jeres mor er endt et så uforsonligt sted. Det er din sag – også om hun skal med til dit bryllup. Det er netop kun din. Så pas din egen butik. Fortæl selv din mor, at hendes deltagelse er uønsket. Og giv din lillebror en undskyldning. Og et kram.

PS: Holder du fast i din trælse beslutning om at bede din lillebror lyve, håber jeg, at han har styrken til at sige nej.

— Anna von Sperling

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her