Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Skal jeg (som mand) stille op til forældrebestyrelsen i vuggestuen?

Jeg er hverken tændt eller kvalificeret, men det støder mig, at det kun er kvinder, der stiller op til forældrebestyrelsen i vuggestuen. Skal jeg stille op, spørger en far
Jeg er hverken tændt eller kvalificeret, men det støder mig, at det kun er kvinder, der stiller op til forældrebestyrelsen i vuggestuen. Skal jeg stille op, spørger en far

Mia Mottelson

16. november 2019

Da jeg var til mit første forældremøde i vuggestuen, var der valg til forældrebestyrelsen. Der var ikke ligefrem kampvalg, og alle de fremmødte fædre sad bare og trykkede sig og ventede på, at andre bukkede under for stilheden og stillede op. Det endte med en bestyrelse kun med mødre, og sådan er det vist hver gang.

Jeg blev pinligt berørt på mit køns vegne og provokeret over, at ingen fædre tog det ansvar på sig – men det gjorde jeg jo heller ikke selv. For det første var jeg helt ny i vuggestuebranchen, og for det andet interesserer forældrebestyrelsen mig ikke. Nu er der snart valg igen, og jeg føler, at en eller anden far burde stille op – og det kunne jo være mig.

Jeg er dog hverken særlig motiveret eller engageret. Så jeg frygter, at det bliver et dumt, symbolsk slag i luften, o​g at jeg risikerer at tage en plads fra en mor, der måske rent faktisk er mere interesseret i madordningen og de andre ting, der skal diskuteres?

Spørgsmålet er altså: Skal jeg kæmpe for bedre kønsbalance eller for at få den mest engagerede bestyrelse?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Medmindre du har helt legitime grunde til ikke at stille op, så er jeg tilbøjelig til at sige, at du mister retten til både indflydelse og til at brokke dig, hvis du undslår dig muligheden for at blive valgt til vuggestuens forældrebestyrelse.

Om en kønsmæssig (voldsom) ubalance er en selvstændig grund til at stille op, ved jeg ikke, men mon ikke de fleste synes, at et bestyrelseskandidatur først og fremmest skal være båret af et ægte engagement og en oprigtig interesse for institutionens ve og vel. Det tror jeg.

Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Rikke Nielsen, Ulla Søgaard og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar

Børns trivsel og levevis i institutioner og presset ovenfra med læreplaner samtidig med besparelser er vel i bund og grund en del af livet og bestemt ikke ligegyldigt. Vores måde at behandle børn på bliver en del af samfunds problematikken om føje år.Men det e raltid lettest at lade de andre gøre det. Men rigtig mange kvinder vil gerne have mænd med i fællesskabet og omvendt. Vi er to køn ellers blev der vis tingen vuggestuer vel?

Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar

Jeg tænker ikke, at du er specielt mere inkompetent end de andre forældre, der er med i bestyrelsen. Så set med de kompetencemæssige briller på, er det bare med at klø på.
Om så lige du har et specielt ansvar ift. dit køn kan jo nok diskuteres. Jeg tænker, du ville gøre meget mere for dit køn, hvis du selv tog mere barsel.
Og så lige en advarsel, hvis du ikke bryder dig om milli-millimeterdemokrati, tror jeg, du skal holde dig langt væk.

Eva Schwanenflügel

Hvis det var mig der var ene hane i kurven, (det er jo så lidt umuligt qua mit køn, men..) så ville jeg fan'me stille op - og blive valgt med sikkert flertal.
For vuggestuer mangler mænd, både i bestyrelsen og i personalet.
Du ville blive modtaget med kyshånd - i overført betydning - og kunne få direkte indflydelse på dit eget barns ve og vel i de allerførste, vigtigste år i dets liv.

Smøg ærmerne op, farmand ;-)

Hvis du har det på den måde, skal du ikke stille op. Vuggestuen er bedre tjent med en engageret bestyrelse end en bedre kønskvotient. Du kan ikke lede et projekt uden at have dig selv med i det.