Læsetid: 7 min.

Brexit vil gøre Premier League mere engelsk

Premier Leagues særkende som en smeltedigel for topklasseaktører fra hele verden står på spil i den folkeafstemning om Brexit, som det britiske julevalg reelt udgør
Chelseas franske midtbanespiller N’Golo Kanté (t.h.), der har været afgørende for Chelseas succes, ville næppe have fået lov at spille, hvis det havde være afhængigt af et pointsystem.

Chelseas franske midtbanespiller N’Golo Kanté (t.h.), der har været afgørende for Chelseas succes, ville næppe have fået lov at spille, hvis det havde være afhængigt af et pointsystem.

Javier Soriano

30. november 2019

Når englænderne går til valgurnerne den 12. december, skal de ikke blot afgøre, om det er konservative Boris Johnson eller Labours Jeremy Corbyn, der skal bo i Downing Street 10.

Valget er i realiteten også en folkeafstemning om den Brexit-aftale, som Boris Johnsons regering har indgået med EU. Og hvis Johnson vinder, vil briternes udtræden af den europæiske union for alvor være en realitet inden for meget kort tid.

For klubberne i den bedste engelske fodboldrække, Premier League, kan det have enorme konsekvenser; ja, faktisk kan en britisk udtræden af EU forandre ligaens udseende og karakter for altid. Og på den baggrund er det bemærkelsesværdigt, hvor lidt Brexit egentlig har fyldt i den politiske og fodboldmæssige debat på De Britiske Øer i de senere år.

Kun to skikkelser fra toppen af fodboldmiljøet har vovet at træde ind i Brexit-polemikkens kviksand.

Den ene er den mangeårige fodboldmanager Neil Warnock, der på pressemødet efter en kamp med sin daværende klub Cardiff sidste år udtalte om Storbritanniens forhold til EU:

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu