Læsetid: 4 min.

Center for Vild Analyse: Gud har indskrevet kønnet i alle mennesker som en fejl

Hvad sker der, når man ikke passer ind i kønskategorierne? Er der en harmonisk løsning, eller kommer kønnet altid med et problem?
Hvad er det for lille fejl, Gud har lavet med os, når det kommer til kønnet?

Hvad er det for lille fejl, Gud har lavet med os, når det kommer til kønnet?

Ritzau/Scanpix

16. november 2019

Det må efterhånden være nået bredt ud, at der er noget med kønnet, som er i gang med at ændre sig. Det synes at vrimle frem med et utal af nye måder at være og definere et køn på, og hverken biologien eller de traditionelle kønskategorier synes helt at kunne rumme det, der er på spil.

Kønnet er blevet komplekst, og det fører nye progressive tiltag med sig. Men hvad er egentlig progressivt, når det kommer til køn? Skal vi alle til at være vores eget helt særlige køn? Og hvordan det?

Guds fejl

Måske er det spørgsmålet om børns køn, der sætter hele denne debat på spidsen. DR Dokumentar har for nylig haft fokus på børn og unge mennesker, der oplever kønsrelaterede problemer, og hvor der i visse tilfælde igangsættes en behandling, der ændrer på det køn, der er tildelt ved fødslen. Det kan virke voldsomt, hvis man har været vant til at tænke køn som noget én gang givet.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
  • Lise Lotte Rahbek
  • Kurt Nielsen
Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus, Lise Lotte Rahbek og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kønnet er genetisk og kan således, i troen på at den videnskabelige metode ud fra sandhedens faktiske eksistens-potentiale er en proces værd, i princippet helbredes. Indtil videre er der dog problemer med spørgsmålet 'helbredes til .... hvad ? Instrumenteringen af det bør fortsat evalueres, da det er evolutionært dårligt kombatibelt med intelligens i sin nuværende form.