Læsetid: 9 min.

Christian blev som 14-årig rekrutteret i en gyde og blev nynazist. I dag er gyden online

20 år efter at Christian Picciolini forlod det amerikanske, nynazistiske skinheadmiljø, er bevægelsen rykket fra gyderne til internettet. Men årsagerne til, at unge tilslutter sig bevægelsen, og måden, man får dem ud igen, er den samme, mener han
Christian Picciolini (t.v.) som ung, da han tilhørte den ekstreme højrefløj. I dag angiver han sit lave selvværd som en væsentlig årsag til, at han fandt de ekstreme grupper tiltrækkende.

Christian Picciolini (t.v.) som ung, da han tilhørte den ekstreme højrefløj. I dag angiver han sit lave selvværd som en væsentlig årsag til, at han fandt de ekstreme grupper tiltrækkende.

Alex Picciolini

16. november 2019

Som 14-årig stod Christian Picciolini en dag og røg en joint i en gyde, da en skaldet mand med store støvler kom over til ham. Manden hev jointen ud af munden på ham, trådte på den med sin støvle og kiggede ham i øjnene. »Det er det, kommunisterne og jøderne vil have, du skal gøre, så de kan kontrollere dig,« sagde han.

Som 14-årig vidste Christian Picciolini ikke rigtig, hvad det betød at være kommunist eller jøde.

Året var 1987 og ingen i Illinois, hvor han voksede op, vidste endnu, hvad skinheadbevægelsen var for noget. Picciolini kom fra en kernefamilie, men hans forældre var italienske immigranter og arbejdede 15 timer om dagen, syv dage om ugen for at forsørge familien, så han så ikke meget til dem. De boede i en italiensk ghetto, men Picciolini følte sig hverken italiensk eller amerikansk, og i skolen blev han mobbet med sit efternavn.

Indtil den dag i gyden havde han følt sig ensom og uden identitet. Kort tid efter havde han klippet sig skaldet, købt store støvler og sluttet sig til USA’s nynazistiske skinheadbevægelse.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Søren Veje
  • Torben Bruhn Andersen
  • Steffen Gliese
  • Viggo Okholm
  • Alvin Jensen
Søren Veje, Torben Bruhn Andersen, Steffen Gliese, Viggo Okholm og Alvin Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er værre end man skulle tro; Google og Facebook ranker ofte bras og ekstremistiske indhold øverst i dag. Det er anderledes end for 20 år siden. Algoritmerne prioriterer modsatrettede holdninger og nyt divergerende indhold. For at fastholde brugerne.
En husmors blog om D vitamin kommer før en igantisk PhD afhandling som samler op på 10 års metastudier. Et hads udfald og rablende skriverier mod Jøder eller muslimer kommer op før alt videnskabeligt.

Google og Facebook har fundet ud af at det ikke er informationsudveksling det handler om, men følelsesmæssig afhængighed og følelses- og sansemæssig afspejling.

Bent Gregersen, Anders Reinholdt, Bjarne Bisgaard Jensen, Hans Bruun Jensen, Ursula Pedersen, Kim Houmøller, Torben Bruhn Andersen, Herdis Weins, Helene Filskov, Arne Albatros Olsen, Jens Jensen, Jens Flø og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar