Læsetid: 7 min.

Forskellen mellem ord og handling er 35 gigaton drivhusgasser

En ny rapport fra FN viser, at forskellen mellem de politiske målsætninger om at nedbringe udledningerne af drivhusgasser og den faktiske udledning er vokset de sidste ti år. Det er »et kollektivt svigt«, siger chef for FN’s miljøprogram, Inger Andersen, til Information
Klimaet handler også om livsstil og forbrug, forklarer Inger Andersen. Hvis hele verden vil leve som i Danmark, så har vi brug for fem jordkloder. Så vi er nok alle sammen nød til at finde ud af, hvordan vi kan leve bæredygtigt, siger hun.

Klimaet handler også om livsstil og forbrug, forklarer Inger Andersen. Hvis hele verden vil leve som i Danmark, så har vi brug for fem jordkloder. Så vi er nok alle sammen nød til at finde ud af, hvordan vi kan leve bæredygtigt, siger hun.

Bax Lindhardt

30. november 2019

I 2010 udgav FN den første rapport om det såkaldte emissionsgab.

Rapporten beskrev gabet mellem de mål, som landene i FN var blevet enige om for at nedbringe udledningerne af drivhusgasser, og de tal for den reelle udledning, som landene hvert år kunne sende ind til FN. Det var med andre ord gabet mellem det, man havde forpligtet sig til at gøre, og det, man i virkeligheden gjorde.

Efter et år var gabet vokset, efter to var det vokset igen, og hvis man ser tilbage på de sidste ti år, er udledningerne af drivhusgasser steget med halvanden procent om året, selv om landene i FN har forpligtet sig til at nedbringe det. Som der står i den tiende og netop offentliggjorte Emissions Gap Report:

Det er »nedslående«.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu