Læsetid: 3 min.

Det gør mere ondt på Mette, end det gør på dig

Denne uge kører – ligesom Yahya Hassan – 90 procent på pis, lort og gylle. Til gengæld har vi fået et nyt, borgerligt parti, et instrukskommissorium og et standardsvar til vores ældre medborgere
Partiet Fremads nyslåede partiledelse. Måske er de en moderne udgave af Misse og fru Fernando Møhge.

Partiet Fremads nyslåede partiledelse. Måske er de en moderne udgave af Misse og fru Fernando Møhge.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

9. november 2019

FREMAD, MISSE, var det kampråb, som den 99-årige enkefru Fernando Møhge gik i døden med, da hun i 18. afsnit af Matador forsøgte at omgå den tyske besættelsesmagts vejspærringer for at komme i boksen. Nu er FREMAD også navnet på det parti, som Liberal Alliance-afhopper og seriepartiværksætter Simon Emil Ammitzbøll-Bille sammen med eks- (og nu atter) partifælle Christina Egelund i denne uge stiftede.

Det nye parti vil være et værdiliberalt, men altså hverken liberal alliencesk eller radikale venstresk, alternativ til den nationalkonservative linje, der de sidste mange år har defineret borgerlig politik, og officielt er inspireret af Emmanuel Macrons succesbevægelse En marche!

Men som politiske iagttagere ikke har været sene til at påpege, er Ammitzbøll-Bille ingen Macron, og så vi tilbage ved det langt mere nærliggende billede af Simon Emil i rullestol frygtsomt skubbet af  Christina Egelund. FREMAD, CHRISTINA.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anna Regine Irgens Bromann
  • Alvin Jensen
  • Katrine Damm
  • Ejvind Larsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
Anna Regine Irgens Bromann, Alvin Jensen, Katrine Damm, Ejvind Larsen, Eva Schwanenflügel og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu