Læsetid: 3 min.

Mark Zuckerberg advarer mod begrænsning af ytringsfriheden

I en tale på Georgetown University forsvarer Zuckerberg ytringsfriheden og advarer mod forsøg på at kategorisere kontroversiel tale som farligt indhold
Zuckerberg undviger at give opklarende svar på problemet med Facebooks eget hate speech-forbud. Mange vil mene, at virksomheden selv har været en stor part i den modbevægelse, som i de sidste par år har knægtet den fri debat.

Zuckerberg undviger at give opklarende svar på problemet med Facebooks eget hate speech-forbud. Mange vil mene, at virksomheden selv har været en stor part i den modbevægelse, som i de sidste par år har knægtet den fri debat.

Erin Scott

16. november 2019

I oktober holdt facebookchefen, Mark Zuckerberg, en vigtig tale om ytringsfrihed ved Georgetown University:

»Jeg er her i dag, fordi jeg mener, at vi fortsat skal stå for ytringsfrihed.«

Zuckerberg skriver i talen, at ytringsfriheden er en »altafgørende« værdi for Facebook. Det er således en værdi, der ikke bare kan byttes ud med andre værdier. Han anerkender, at ytringsfriheden kan skabe en hel del uorden, men at vejen til mere fremskridt i det lange løb kræver en konfrontation med ideer, der udfordrer os.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu