Læsetid: 17 min.

Matti Breschel: På en måde ved jeg ikke, hvem jeg er, når jeg ikke er cykelrytter

Hvem er jeg nu? Det spørgsmål hjemsøger den danske cykelrytter Matti Breschel der efter 15 år i det professionelle felt, har afsluttet sin karriere. Information har fulgt i hælene på ham den første måned efter karrierestoppet
Jeg tror nærmest, at jeg fik en depression. Jeg sov 15 timer i døgnet, og jeg kunne ikke andet end at sove og træne. Det var ikke et liv, fortæller Matti Breschel om krisen, der førte til karierestoppet.

Jeg tror nærmest, at jeg fik en depression. Jeg sov 15 timer i døgnet, og jeg kunne ikke andet end at sove og træne. Det var ikke et liv, fortæller Matti Breschel om krisen, der førte til karierestoppet.

Sigrid Nygaard

9. november 2019

Det er forårssæsonen 2019. Matti Breschel kæmper mere end nødvendigt med at holde sig konkurrencedygtig i de første belgiske forårsklassikere. I nyhederne kan man læse, at han lider af ankelproblemer, men man får intet andet indblik i det drama, som er Matti Breschels liv i februar og marts.

Om natten efter et forårsvarmt Omloop Het Niewsblad vågner han op med en hævet ankel, han kan ikke gå, og han har helt afsindigt ondt. Panik og adrenalin pumper i hans krop, og han tør ikke gå til sin holdlæge. Han ved, at hans forårssæson er slut, hvis han fortæller om hævelsen. Men der er intet at gøre. Matti Breschel får ikke lov til at køre løbet dagen efter i Kuurne i det vestlige Flandern.

»Det er gigt.« Sådan lyder meldingen fra en dermatolog, som Matti Breschel opsøger i 2013 på grund af en hævelse i sit fingerled. En sygdom, som er brudt ud natten mellem den anden og tredje marts 2019, og som er grunden til, at jeg sidder her på en bar på et solbeskinnet Amager med den danske cykelrytter, der lige har bekendtgjort, at han stopper sin karriere.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu