Læsetid: 5 min.

Ny ghettoliste: Slut med at skælde ud på Vollsmose. Det er Herning, der er problemet

Boxen i Herning, københavnerenklaven i Ry, den åndelige hyggeindavl på Fanø, mindreværdskomplekserne i Odense og puddeldamerne på Frederiksberg er bare nogle af de overraskende indsatsområder på den nye ghettoliste
Boxen i Herning, københavnerenklaven i Ry, den åndelige hyggeindavl på Fanø, mindreværdskomplekserne i Odense og puddeldamerne på Frederiksberg er bare nogle af de overraskende indsatsområder på den nye ghettoliste

Sara Houmann Mortensen

30. november 2019

Så blev det den tid på året, hvor regeringen præsenterer sin ghettoliste. Og bedst som man lige skulle til at forberede sig på den samme, forudsigelige diskussion en gang til, disrupter boligminister Kåre Dybvad hele synet på, hvad en ghetto er.

»Slut med at gå efter boligområderne på samfundets bund. Nu er det middelklassens kulturelle ghettoer, der står for skud,« skriver ministeren i forordet til den nye ghettoliste, som Moderne Tider er kommet i besiddelse af.

Strøget fra listen er Tingbjerg, Vollsmose, Gellerupparken og alle de andre. Til gengæld skal vi nu vænne os til at tale om Herning, Ry og Fanø som ghettoer, der skal nedbrydes via omfordeling

Herning

Problemet

Hos uldjyderne på heden har Venstre monopol på magten. 60 procent af herningenserne stemmer Venstre, og borgmesterkæden har i mere end 20 år tilhørt en venstremand.

Det betyder, at Herning er blevet helligt land for venstrefolk. Et slags kana’ans land, hvor man banker et supersygehus op og bygger en kæmpe fed motorvej, hvis uldjyderne vurderer, at det er det, der skal til for at sætte Herning på verdenskortet.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Jane Jensen
  • Katrine Damm
  • Carsten Munk
  • Lise Lotte Rahbek
  • Hanne Utoft
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
ingemaje lange, Jane Jensen, Katrine Damm, Carsten Munk, Lise Lotte Rahbek, Hanne Utoft, Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer