Læsetid: 3 min.

Parallelle verdener

Amerikanernes fælles virkelighed spaltede sig ud i parallelle verdener omkring høringerne om en rigsretssag i USA, da det republikanske kongresmedlem Devin Nunes åbnede onsdagens høringer med et angreb på pressen for deres tidligere dækning af Trump
Republikaneren Devin Nunes forsvarede sin parallelverden ved at holde ironien levende og kalde Trump-høringerne for en ’skueproces’.

Republikaneren Devin Nunes forsvarede sin parallelverden ved at holde ironien levende og kalde Trump-høringerne for en ’skueproces’.

Matt McClain-Pool

23. november 2019

I et af de mere spekulative hjørner af fysikken bor teorien om, at der ikke blot findes en verden, men et helt væld af dem, som konstant spaltes ud i nye verdener. Det er jo vildt nok at tænke over, men skulle derudover ikke have nogen betydning, da verdenerne ikke er i berøring med hinanden.

Et lignende fænomen var denne uge på spil i vores ene verden, hvor du læser Information, og Donald Trump er præsident i USA, og hvor jeg lige har kløet mig i øjenbrynet. Her var det amerikanernes fælles virkelighed, der spaltede sig ud i parallelle verdener omkring høringerne om en rigsretssag i USA.

Det republikanske kongresmedlem Devin Nunes åbnede onsdagens høringer med et angreb på pressen for deres tidligere dækning af Trump. Blandt andet en historie fra mediet Buzzfeed om, at Trump eksplicit skulle have bedt sin tidligere advokat Michael Cohen om at lyve for kongressen om forhandlingerne om et Trump Tower i Moskva.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
  • Alvin Jensen
  • Lillian Larsen
Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus, Alvin Jensen og Lillian Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeanette Vindbjerg Nissen

Ja, det er helt vildt at se, som demokraterne og republikanerne nærmest synes at bebo hver sin planet - det illustreres med al tydelighed, når man sammenligner disse to sammendrag af Husets undersøgende rigsrets-høringer: https://edition.cnn.com/videos/politics/2019/11/23/se-cupp-monologue-imp... versus https://video.foxnews.com/v/6107824766001

Fsva Nunes selv, står pt i USA sigtede ukrainer Lev Parnas nu frem og fortæller, via sin advokat, at Nunes for et år siden mødtes med både ham selv og den korruptionsanklagede Shokin i Wien for i samarbejde med dem at forsøge at undersøge forhold vedr Joe og Hunter Biden ifht Ukraine, se fx: https://www.thedailybeast.com/lev-parnas-ready-to-testify-about-devin-nu... ... mon ikke begge ender som vidner i Senatet? For CNN-journalisten har ret: Der kommer en rigsretssag mod siddende POTUS, formentligt begyndende allerede i starten af 2020 ... som Trump faktisk byder velkommen; godt han er så god til at skyde sig selv i skoen. ;-)

Vinterboller og -træer falmer lidt ved siden af Ukraine-skandalen, men pointen er vigtig, især ifht SoMe, som i den grad supporterer selvsving ved sin overskriftsprægede overfladiskhed - mange, mig selv inklusive, læser ofte kun indledningen og forsømmer at undersøge baggrunden, inden vi reagerer og spreder 'nyheden' yderligere. De falske vinterboller maner til selvrefleksion.

Donald Trump nærmer sig en tilstand hvor han kan ende i fængsel når han er færdig som præsident. Hvornår forsøger han mon at få ændret den 22. tilføjelse til den amerikanske grundlov så han kan sidde til han dør?

Carsten Svendsen

Når Donald Trumps præsidentperiode skal skrives ind i historiebøgerne, så må historikerne altså vige pladsen for psykiaterne.

Eva Schwanenflügel, Jan Damskier og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar